Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Soto ayam udang - garnalen kippensoep

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Soto ayam udang
garnalen kippensoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip
2000 ml water
zout naar smaak
1/2 theel peper
100 gr gepelde garnalen
1 aardappel
3 hardgekookte eieren
100 gr taugé
1 ui
2 el ketjap manis
200 gr stoofsla (anders andijvie)
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
3 teentje knoflook

Taburan:
garnering
1 eetl bawang goreng
2 eetl fijngesneden selderij

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de ui in ringetjes en de stoofsla in grove stukken. Snijd de eieren in partjes. Kook de kip in het water met het zout gaar in 60 minuten. Laat de kip afkoelen en pluk het vlees van de botjes. Kook de aardappel gaar en snijd deze daarna in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de garnalen, de kip en de ketjap toe en bak dit nog 2 minuut. Verdeel dit over de borden. Leg daarop de aardappelpartjes, de taugé, de sla en het ei en schep de bouillon erover. Garneer met bawang goreng en selderij.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 112 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41029789