Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Soto ayam udang - garnalen kippensoep

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Soto ayam udang
garnalen kippensoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 zware kip
2000 ml water
zout naar smaak
1/2 theel peper
100 gr gepelde garnalen
1 aardappel
3 hardgekookte eieren
100 gr taugé
1 ui
2 el ketjap manis
200 gr stoofsla (anders andijvie)
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
3 teentje knoflook

Taburan:
garnering
1 eetl bawang goreng
2 eetl fijngesneden selderij

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de ui in ringetjes en de stoofsla in grove stukken. Snijd de eieren in partjes. Kook de kip in het water met het zout gaar in 60 minuten. Laat de kip afkoelen en pluk het vlees van de botjes. Kook de aardappel gaar en snijd deze daarna in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de garnalen, de kip en de ketjap toe en bak dit nog 2 minuut. Verdeel dit over de borden. Leg daarop de aardappelpartjes, de taugé, de sla en het ei en schep de bouillon erover. Garneer met bawang goreng en selderij.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 180 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42264810