heldere soep van pens
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr runderpens
3000 ml water
1000 ml runderbouillon
2,5 cm gember (jahe/djahé)
200 gr rettich
5 teentjes knoflook
1 eetl azijn
5 cm suikerriet of 1 theel gula jawa
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng (gebakken sjalotjes)
5 stengels selderie, gesnipperd
Cara membuat:
bereiding
Was de pens onder stromend water net zolang totdat het water helder blijft. Breng het water in een pan aan de kook en voor de pens toe. Laat dit sudderen totdat de pens zacht is geworden. Giet dan het water af en laat de pens afkoelen in koud water. Snijd vervolgens de pens in stukjes van 1x 2,5cm.
Snipper de knoflook en snijd de rettich in kleine blokjes, de gember en de suikerriet doormidden. Breng de runderbouillon aan de kook en voeg daaraan de suikerriet, de gember, de knoflook en de azijn aan toe. Voeg dan de pens en rettich toe en laat dit sudderen todat de groenten zacht zijn geworden.
Garneren met selderij en bawang goreng.
ingrediënten:
600 gr runderpens
3000 ml water
1000 ml runderbouillon
2,5 cm gember (jahe/djahé)
200 gr rettich
5 teentjes knoflook
1 eetl azijn
5 cm suikerriet of 1 theel gula jawa
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng (gebakken sjalotjes)
5 stengels selderie, gesnipperd
Cara membuat:
bereiding
Was de pens onder stromend water net zolang totdat het water helder blijft. Breng het water in een pan aan de kook en voor de pens toe. Laat dit sudderen totdat de pens zacht is geworden. Giet dan het water af en laat de pens afkoelen in koud water. Snijd vervolgens de pens in stukjes van 1x 2,5cm.
Snipper de knoflook en snijd de rettich in kleine blokjes, de gember en de suikerriet doormidden. Breng de runderbouillon aan de kook en voeg daaraan de suikerriet, de gember, de knoflook en de azijn aan toe. Voeg dan de pens en rettich toe en laat dit sudderen todat de groenten zacht zijn geworden.
Garneren met selderij en bawang goreng.