1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 3 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Mevr. J.A. Kalff 8 months ago
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ook vervangen worden door rode poon
Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Soto Babat
heldere soep van pens
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr runderpens
3000 ml water
1000 ml runderbouillon
2,5 cm gember (jahe/djahé)
200 gr rettich
5 teentjes knoflook
1 eetl azijn
5 cm suikerriet of 1 theel gula jawa

Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng (gebakken sjalotjes)
5 stengels selderie, gesnipperd

Cara membuat:
bereiding
Was de pens onder stromend water net zolang totdat het water helder blijft. Breng het water in een pan aan de kook en voor de pens toe. Laat dit sudderen totdat de pens zacht is geworden. Giet dan het water af en laat de pens afkoelen in koud water. Snijd vervolgens de pens in stukjes van 1x 2,5cm.
Snipper de knoflook en snijd de rettich in kleine blokjes, de gember en de suikerriet doormidden. Breng de runderbouillon aan de kook en voeg daaraan de suikerriet, de gember, de knoflook en de azijn aan toe. Voeg dan de pens en rettich toe en laat dit sudderen todat de groenten zacht zijn geworden.
Garneren met selderij en bawang goreng.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 59 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35645534