banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 25 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kaeng Khiao Wan Kai
Kip in groene curry
Ingrediënten:
250 gr kipfilet
2,5 eetl groene currypasta (zie recept)
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 Thaise aubergines (wit en rond)
15 Thaise basilicum blaadjes
2 rode lomboks
1 eetl vissaus (nam pla)
1 eetl suiker
2 eetl olie
1 citroenblad

Bereiding:
Snijd de kip in dunne reepjes evenals het citroenblad. Snijd de aubergines in vieren, ontpit de lomboks en snijd deze schuin in reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de pasta en voeg dan langzaam de helft van kokosmelk toe en roer totdat het kookt. Vervolgens de kip en het citroenblad toevoegen en het zachtjes laten stoven totdat de kip gaar is. Dan de aubergines en de kokosmelk toevoegen en als het geheel kookt de suiker en de nam pla toevoegen. Vervolgens 8 basilicumblaadjes en de helft van de peper toevoegen en doorroeren. Vervolgens server met een garnering van de overige basilicumblaadjes en de peper.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 89 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36330814