zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Guisadong Repolyo - gestoofde kool met vlees
- Ayam Bumbu Bali - gebakken kip in een pittige rode saus
- Pa Kimchi - kimchi van lente-ui
- Serabi - Flensjes met zoete kokosmelksaus
- Dendeng Ragi - gekruid rundvlees met kokos
- Ayam Bumbu Kemangi - Gebakken kip in een frisse pittige saus
- Sate kikil bumbu kacang pedas - sate kikil in pittige pindasaus
- Rabo'ruan - gekruid visvlees uit Kalimantan
- Gulai Kapau - in kokosmelk gestoofde groenten met vlees
- Daging Petis Cabai Rawit - geurend rundvlees met pepers
Kaeng Khiao Wan Kai - Kip in groene curry


Kaeng Khiao Wan Kai
Kip in groene curry
Kip in groene curry
Ingrediënten:
250 gr kipfilet
2,5 eetl groene currypasta (zie recept)
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 Thaise aubergines (wit en rond)
15 Thaise basilicum blaadjes
2 rode lomboks
1 eetl vissaus (nam pla)
1 eetl suiker
2 eetl olie
1 citroenblad
Bereiding:
Snijd de kip in dunne reepjes evenals het citroenblad. Snijd de aubergines in vieren, ontpit de lomboks en snijd deze schuin in reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de pasta en voeg dan langzaam de helft van kokosmelk toe en roer totdat het kookt. Vervolgens de kip en het citroenblad toevoegen en het zachtjes laten stoven totdat de kip gaar is. Dan de aubergines en de kokosmelk toevoegen en als het geheel kookt de suiker en de nam pla toevoegen. Vervolgens 8 basilicumblaadjes en de helft van de peper toevoegen en doorroeren. Vervolgens server met een garnering van de overige basilicumblaadjes en de peper.
250 gr kipfilet
2,5 eetl groene currypasta (zie recept)
300 ml dikke kokosmelk (santen asli)
4 Thaise aubergines (wit en rond)
15 Thaise basilicum blaadjes
2 rode lomboks
1 eetl vissaus (nam pla)
1 eetl suiker
2 eetl olie
1 citroenblad
Bereiding:
Snijd de kip in dunne reepjes evenals het citroenblad. Snijd de aubergines in vieren, ontpit de lomboks en snijd deze schuin in reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de pasta en voeg dan langzaam de helft van kokosmelk toe en roer totdat het kookt. Vervolgens de kip en het citroenblad toevoegen en het zachtjes laten stoven totdat de kip gaar is. Dan de aubergines en de kokosmelk toevoegen en als het geheel kookt de suiker en de nam pla toevoegen. Vervolgens 8 basilicumblaadjes en de helft van de peper toevoegen en doorroeren. Vervolgens server met een garnering van de overige basilicumblaadjes en de peper.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.