Sambal Goreng Pedas
pittig gebakken boontjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr boontjes/kousenband
10 spiermagen
4 tomaten
250 ml kippenbouillon (zie recept)
30 petai/peteh bonen
9 sjalotjes
12 rode lomboks
2 theel zout
olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de spiermagen gaar. Schep het uit de pan en snijd deze fijn. Snijd de boontjes in stukken. Snijd de petai in vieren. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en de lomboks in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes voor 6 minuten. Dan de lomboks, de petai, de spiermagen en het zout toevoegen. Vervolgens de boontjes erdoor mengen.
Vervolgens de bouillon toevoegen en kook het verder gaar en totdat het vocht is geabsorbeerd. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Babi Kecap Bali
- Geroosterde kip - 五香烤鸡
- Sambal ikan asap - sambal van gerookte vis en ansjovis
- 蒜香茄子 - gebakken aubergine met knoflook saus
- Ayan Cocoh - in gekruide kokosmelk gestoofde gebakken kip
- Plecing Ayam - gekruide en geroosterde kip
- Sayur godok
- Pakis pilitode - Varenspruiten in gekruide kokosmelk
- Rujak Manis
- Ase Tahu Cabe Hejo - gebakken tahu met groene peper
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...