zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Babi Cina - varkensvlees
- Pekingeend
- Suhongdou
- Rendang Padang - gekruid rundvlees
- Ayam Paniki Ternate - Gestoofde kip
- Gulai Paku - varentoppen in kruidige saus
- Sate Ayam Manis - zoete geroosterde kip sate
- Gai Op Gar Thiam - met knoflook gecoate drumsticks
- Ayam Gongso - kip in een pittige zoete saus met kool
- Tufi - Rundvlees met sesamzaadjes
Sambal Goreng Pedas - pittig gebakken boontjes


Sambal Goreng Pedas
pittig gebakken boontjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr boontjes/kousenband
10 spiermagen
4 tomaten
250 ml kippenbouillon (zie recept)
30 petai/peteh bonen
9 sjalotjes
12 rode lomboks
2 theel zout
olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de spiermagen gaar. Schep het uit de pan en snijd deze fijn. Snijd de boontjes in stukken. Snijd de petai in vieren. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en de lomboks in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes voor 6 minuten. Dan de lomboks, de petai, de spiermagen en het zout toevoegen. Vervolgens de boontjes erdoor mengen.
Vervolgens de bouillon toevoegen en kook het verder gaar en totdat het vocht is geabsorbeerd. Serveer.
pittig gebakken boontjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr boontjes/kousenband
10 spiermagen
4 tomaten
250 ml kippenbouillon (zie recept)
30 petai/peteh bonen
9 sjalotjes
12 rode lomboks
2 theel zout
olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de spiermagen gaar. Schep het uit de pan en snijd deze fijn. Snijd de boontjes in stukken. Snijd de petai in vieren. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en de lomboks in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes voor 6 minuten. Dan de lomboks, de petai, de spiermagen en het zout toevoegen. Vervolgens de boontjes erdoor mengen.
Vervolgens de bouillon toevoegen en kook het verder gaar en totdat het vocht is geabsorbeerd. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.