sate van lamsvlees met kecap saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
18 sate stokjes
Bahan perendam:
ingrdiënten marinade:
3 eetl kecap man is
2 theel zout
1/2 theel limoensap
Bahan sambal kecap:
ingrediënten kecap saus:
3 rode rawits
3 sjalotjes
2 jeruk purut blaadjes
1/2 theel zout
1/2 eetl petis
5 eetl kecap manis
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Meng de ingrediënten voor de marinade en marineer hier het vlees voor tenminste 90 minuten. Rijg het vlees daarna aan de stokjes. Rooster het vlees dan langzaam boven een houtskoolvuurtje totdat het gaar is geworden. Serveer de kecap saus erbij.
sambal kecap:
Snijd de rawits, de sjalotjes en de jeruk purut zeer fijn. Meng alle ingrediënten voor de sambal kecap goed door elkaar.