zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

3 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Sambal terong - sambal van aubergine
- Nam Jim Jaew - pittige saus (Esarn)
- Lapis daging Surabaya - Rundvlees gestoofd in kecapsaus
- Binte Biluhuta 1 - soep met mais en garnalen
- Acar Kol - atjar van kool, tauge en komkommer
- Getuk Lindri 1 - Zoete aardappel-kokos cake
- Udang Patai Lado Ijau
- sop sayur - groentesoep
- Daging Cabai Daun Ketumbar - pittig rundvlees met koriander
- Madumongso - hongingzoete kroketjes van zwarte ketan
Sate Kambing Tulung Agung - sate van lamsvlees met kecap saus


Sate Kambing Tulung Agung
sate van lamsvlees met kecap saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
18 sate stokjes
Bahan perendam:
ingrdiënten marinade:
3 eetl kecap man is
2 theel zout
1/2 theel limoensap
Bahan sambal kecap:
ingrediënten kecap saus:
3 rode rawits
3 sjalotjes
2 jeruk purut blaadjes
1/2 theel zout
1/2 eetl petis
5 eetl kecap manis
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Meng de ingrediënten voor de marinade en marineer hier het vlees voor tenminste 90 minuten. Rijg het vlees daarna aan de stokjes. Rooster het vlees dan langzaam boven een houtskoolvuurtje totdat het gaar is geworden. Serveer de kecap saus erbij.
sambal kecap:
Snijd de rawits, de sjalotjes en de jeruk purut zeer fijn. Meng alle ingrediënten voor de sambal kecap goed door elkaar.
sate van lamsvlees met kecap saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
18 sate stokjes
Bahan perendam:
ingrdiënten marinade:
3 eetl kecap man is
2 theel zout
1/2 theel limoensap
Bahan sambal kecap:
ingrediënten kecap saus:
3 rode rawits
3 sjalotjes
2 jeruk purut blaadjes
1/2 theel zout
1/2 eetl petis
5 eetl kecap manis
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Meng de ingrediënten voor de marinade en marineer hier het vlees voor tenminste 90 minuten. Rijg het vlees daarna aan de stokjes. Rooster het vlees dan langzaam boven een houtskoolvuurtje totdat het gaar is geworden. Serveer de kecap saus erbij.
sambal kecap:
Snijd de rawits, de sjalotjes en de jeruk purut zeer fijn. Meng alle ingrediënten voor de sambal kecap goed door elkaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.