zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

3 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Goru Belanga - smoor van rundvlees uit de Molukken
- Ayam Penyet Wangi Kemangi - geurig gebakken pittige kip
- Ayam Kuluyuk - gebakken kip in zoetzure saus
- Hati Sapi Masak Kecap Gurih - lever in romige kruidige saus
- Kare tahu
- Sambal Megoreng - sambal, gebakken
- Ikan lombok jeruk tomat - pittige vis
- Pempek ada'an - Visdeeg met ei
- Selada Tahu Buah Segar - Salade van tahu met fruit
- Ayam Goreng Lengkuas - gebakken kip met laos
Sate Kambing Tegal - lamsvlees sate uit Tegal met een sambal kecap saus


Sate Kambing Tegal
lamsvlees sate uit Tegal met een sambal kecap saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr lamsvlees / geitenvlees
4 eetl kecap manis
1/2 theel peper
Bahan sambal kecap:
ingrediënten sambal kecap:
10 rode rawits
6 lente-uitjes
6 eetl kecap manis
1 tomaat
Cara membuat:
bereiding:
Rooster eerst het vlees boven een houtskoolvuurtje halfgaar en snijd het dan in kleine blokjes van 1 cm. Meng de kecap met de peper en meng het vlees erdoor. Rijg het vlees aan stokjes en rooster deze vervolgens langzaam boven een houtskoolvuurtje verder gaar en besprenkel het regelmatig tijdens het roosteren met de marinade.
sambal kecap:
hak de rawits fijn en snijd de lente-ui in stukjes en de tomaat in kleine blokjes. Meng de ingrediënten voor de sambal kecap goed door elkaar en giet dit over de sate.
lamsvlees sate uit Tegal met een sambal kecap saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr lamsvlees / geitenvlees
4 eetl kecap manis
1/2 theel peper
Bahan sambal kecap:
ingrediënten sambal kecap:
10 rode rawits
6 lente-uitjes
6 eetl kecap manis
1 tomaat
Cara membuat:
bereiding:
Rooster eerst het vlees boven een houtskoolvuurtje halfgaar en snijd het dan in kleine blokjes van 1 cm. Meng de kecap met de peper en meng het vlees erdoor. Rijg het vlees aan stokjes en rooster deze vervolgens langzaam boven een houtskoolvuurtje verder gaar en besprenkel het regelmatig tijdens het roosteren met de marinade.
sambal kecap:
hak de rawits fijn en snijd de lente-ui in stukjes en de tomaat in kleine blokjes. Meng de ingrediënten voor de sambal kecap goed door elkaar en giet dit over de sate.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.