banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
kuliner nusantara, de culinaire Indonesische keuken, Java
2019 Kuliner Nusantara - de culinaire Indonesische keuken

de Eilandenboog: 
Dit deel is een aanvulling op deel 3 uit de serie Masakan Nusantara - de Indonesische keuken.  Het betreft een pdf-versie van de gedrukte versie. Uitgangspunt is geweest deel 3 uit de eerdere serie maar aangevuld met nieuwe extra recepten uit Manado en Kalimantan (Borneo). In totaal zijn, als aanvulling op de website, ongeveer 2350 recepten in de serie opgenomen. Uniek in zijn soort!!. Voor een extract, klik hier. 

Java:  
Dit deel is een aanvulling op deel 2 uit de serie Masakan Nusantara - de Indonesische keuken.  Het betreft een pdf-versie van de gedrukte versie. Uitgangspunt is geweest deel 2 uit de eerdere serie maar aangevuld met nieuwe recepten uit Surakarta en Semarang. In totaal rond de 1100 recepten. Uniek in zijn soort!!.

Sumatra:
Dit deel is een aanvulling op deel 1 uit de serie Masakan Nusantara - de Indonesische keuken.  Het betreft een pdf-versie van de gedrukte versie. Uitgangspunt is geweest deel 1 uit de eerdere serie maar aangevuld met meer dan 130 nieuwe recepten uit Aceh en Padang. Uniek in zijn soort!!.
Naast de digitale versie in nu ook het gedrukte boek beschikbaar (Ned/Engels), voorbeeld, klik hier.

2018 Masakan Nusantara - de Indonesische keuken 
Masakan Nusantara - de Indonesische keuken wordt in meerdere delen uitgegeven. In elk deel worden recepten uit de keuken van één of meer eilanden van Indonesië opgenomen. De recepten uit deze serie staan en komen niet op website!

In deel 3 komen de overige keukens aan bod. In dit deel zijn meer dan 570 recepten opgenomen (met veel foto's) en omvat de keukens van de kleine en de grote Sunda-eilanden (de eilandenboog). De recepten van de diverse keukens komen uit Bali, Nusa Tenggara, Kalimanten, Sulawesi, Maluku en Papua. De recepten variëren van pittig (Lombok) tot kruidig (Gorontalo) en alles daar tussen in. 
Voor een inhoudsopgave van het boek, klik hier en voor het boek zelf, klik hier

In deel 2 komt de Javaanse keuken aan bod. In dit deel zijn meer dan 950 recepten opgenomen (met veel foto's) en omvat het gehele eiland. Het is het dichtstbevolkte eiland van Indonesië en dat levert vele interessante regionale keukens op.
Van Banten in het westen tot aan Banyuwangi in het oosten. Daartussen liggen de verschillende regionale keuken zoals die onder meer van Jakarta, Cirebon, Yogyakarta, Madura en Tegal. In het algemeen zijn de gerechten zoeter dan die uit Sumatra en minder pittig. Maar het kent ook zéér pittige gerechten!
Voor een inhoudsopgave van het boek, klik hier

In deel 1 komt de Sumatraanse keuken aan bod. In dit deel zijn 520 recepten opgenomen (met veel foto's) en omvat het gehele eiland. Van Aceh in het noorden tot Lampung aan het zuiden en van Padang in het westen tot aan Belitung in het oosten. De Sumatraanse keuken is pittig en de Padangse keuken is een van de bekendste. Maar er zijn veel meer lekkere regionale keukens in Sumatra!.
Voor een inhoudsopgave van het boek, klik hier

2013: KokkieBlanda bestond in dit jaar 12,5 jaar!
Het kookboek Heerlijk en eerlijk koken - een culinaire rondreis door Azië is te koop in verschillende formaten en uitermate geschikt om op een e-reader/ipad te gebruiken in de keuken.

Als pdf (2 recepten/pagina geschikt voor PC/Ipad
Als epub (1 recept/pagina) (alleen tekst en geen franjes) Ook te koop in de reguliere boekhandel, o.a. bij Bol.com en Amazon.
Als speciale combi aanbieding pdf+epub 

Naast een zeer uitgebreide ingrediënten lijst zijn er in het boek meer dan 1200 recepten opgenomen uit Indonesië, Thailand, China en de Filipijnen. Dit zijn de best bekeken recepten uit de website en met nieuwe recepten. De pdf is beveiligd maar kan wel geprint worden.

Bestellen:
Om de boeken te bestellen kan je onderstaand bestelformulier gebruiken of via  direct download met Paypal (klik op de link) of via Amazon 
Alle boeken hebben een eigen ISBN nummer zodat deze ook elders bestelbaar zijn.




Pin It

who is online

We hebben 49 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39814529