banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 17 days ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 28 days ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon 8 Comments

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Spekkoek
Indische in laagjes gebakken cake
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr boter
200 gr basterdsuiker
3 theel vanillesuiker
150 gr bloem*
17 eierdooiers
9 eiwitten
4 gr kruidnagelpoeder
6 gr kaneelpoeder
5 gr nootmuskaatpoeder
5 gr foeliepoeder
4 gr kardemompoeder
1 gr zout,
*variatie: 140 gr bloem plus 10 gr rode rijstemeel

Cara Membuat:
bereiding:
Meng de boter met de suiker tot een glanzende massa. Roer dan de eierendooiers door de boter massa. Klop de eiwitten stijf en meng dit ook met de botermassa.
Zeef de bloem en meng dit met het zout door de botermassa en verdeel dan het beslag in twee delen. Roer door het ene deel de specerijen.
Vet een springvorm in met wat boter en bestuif dit met wat meel. Schep in de vorm een dun laagje gekleurd beslag en rooster deze onder de grill (hoogste stand) in 3 minuten gaar. Laat afkoelen en schep dan het ongekleurde beslag in een dun laagje erin. Ook onder de grill (wat lager) en bak het gaar. Herhaal deze handelingen tot het beslag op is.

Tips:
Gebruik twee gelijke scheplepels om de laagjes even dik te krijgen.
Spekkoek kan ook worden gebakken in een oven met aparte boven en onderwarmte. Alleen de bovenwarmte gebruiken op een temperatuur van 125C.!! De bovenste laag van de spekkoek moet de donkere laag zijn.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    p.aukes · 2 years ago
    ik zou graag het recept hebben van pandan spekkoek. dit kan ik nergens vinden ik heb meerdere Indonesische kookboeken maar net niet deze .ook met meerdere varianten zou welkom zijn B.V.D
  • This commment is unpublished.
    Bianca · 2 years ago
    Vanavond samen met mijn verloofde met heel veel plezier dit recept uitgeprobeerd.Onze spekkoek was wel heel erg vet.Waarschijnlijk omdat we Wajang/plantaardige margarine hebben gebruikt door een melkeiwit-allergie.Hoeveel plantaardige margarine kunnen we gebruiken zodat deze niet zo vet wordt?
  • This commment is unpublished.
    Bianca · 2 years ago
    Vanavond samen met mijn verloofde met veel plezier deze spekkoek gemaakt.Heerlijk die geur en het plezier van het maken!Doordat ik een melkeiwit-allergie heb,hebben we Wajangboter gebruikt.De spekkoek was erg vet hoeveel plantaardige boter zou ik kunnen gebruiken om hem minder vet te krijgen?
  • This commment is unpublished.
    Barbara Metz · 2 years ago
    Het kan in de vriezer!
    Als je 24 u vantevoren buiten de koeling laat ontdooien,dan
    wikkel je het in alufolie en maak je het weer warm in de oven,
    180* 10 min en het is weer hapklaar
  • This commment is unpublished.
    Barbara Metz · 2 years ago
    Je kan de spekkoek invriezen,hoor!
    Als je 24 u vantevoren buiten de koeling laat ontdooien,
    wikkel het in alufolie en doe 10 min in de oven op 180*
    en het is weer hapklaar.
  • This commment is unpublished.
    Mila · 3 years ago
    Hij was lekker, maar smaakte wel teveel naar ei vond ik; qua smaak leek het een beetje op flensjes. En de kardemom vond ik te overheersend.
    De volgende keer zal ik het proberen met evenveel eiwitten als eidooiers (9) en met de helft van de kardemom denk ik...
  • This commment is unpublished.
    Kokkieblanda · 3 years ago
    dan kan, geen enkel probleem
  • This commment is unpublished.
    Equator · 3 years ago
    Vraag: kan ik de gebakken speku ook in de vrieser bewaren voor een "bepaalde tijd"?

who is online

We hebben 116 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36512486