1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Spekkoek
Indische in laagjes gebakken cake
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr boter
200 gr basterdsuiker
3 theel vanillesuiker
150 gr bloem*
17 eierdooiers
9 eiwitten
4 gr kruidnagelpoeder
6 gr kaneelpoeder
5 gr nootmuskaatpoeder
5 gr foeliepoeder
4 gr kardemompoeder
1 gr zout,
*variatie: 140 gr bloem plus 10 gr rode rijstemeel

Cara Membuat:
bereiding:
Meng de boter met de suiker tot een glanzende massa. Roer dan de eierendooiers door de boter massa. Klop de eiwitten stijf en meng dit ook met de botermassa.
Zeef de bloem en meng dit met het zout door de botermassa en verdeel dan het beslag in twee delen. Roer door het ene deel de specerijen.
Vet een springvorm in met wat boter en bestuif dit met wat meel. Schep in de vorm een dun laagje gekleurd beslag en rooster deze onder de grill (hoogste stand) in 3 minuten gaar. Laat afkoelen en schep dan het ongekleurde beslag in een dun laagje erin. Ook onder de grill (wat lager) en bak het gaar. Herhaal deze handelingen tot het beslag op is.

Tips:
Gebruik twee gelijke scheplepels om de laagjes even dik te krijgen.
Spekkoek kan ook worden gebakken in een oven met aparte boven en onderwarmte. Alleen de bovenwarmte gebruiken op een temperatuur van 125C.!! De bovenste laag van de spekkoek moet de donkere laag zijn.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters

People in this conversation

  • p.aukes

    ik zou graag het recept hebben van pandan spekkoek. dit kan ik nergens vinden ik heb meerdere Indonesische kookboeken maar net niet deze .ook met meerdere varianten zou welkom zijn B.V.D

    0 Like Short URL:
  • Bianca

    Vanavond samen met mijn verloofde met heel veel plezier dit recept uitgeprobeerd.Onze spekkoek was wel heel erg vet.Waarschijnlijk omdat we Wajang/plantaardige margarine hebben gebruikt door een melkeiwit-allergie.Hoeveel plantaardige margarine kunnen we gebruiken zodat deze niet zo vet wordt?

    0 Like Short URL:
  • Bianca

    Vanavond samen met mijn verloofde met veel plezier deze spekkoek gemaakt.Heerlijk die geur en het plezier van het maken!Doordat ik een melkeiwit-allergie heb,hebben we Wajangboter gebruikt.De spekkoek was erg vet hoeveel plantaardige boter zou ik kunnen gebruiken om hem minder vet te krijgen?

    0 Like Short URL:
  • Barbara Metz

    Het kan in de vriezer!
    Als je 24 u vantevoren buiten de koeling laat ontdooien,dan
    wikkel je het in alufolie en maak je het weer warm in de oven,
    180* 10 min en het is weer hapklaar

    0 Like Short URL:
  • Barbara Metz

    Je kan de spekkoek invriezen,hoor!
    Als je 24 u vantevoren buiten de koeling laat ontdooien,
    wikkel het in alufolie en doe 10 min in de oven op 180*
    en het is weer hapklaar.

    0 Like Short URL:
  • Mila

    Hij was lekker, maar smaakte wel teveel naar ei vond ik; qua smaak leek het een beetje op flensjes. En de kardemom vond ik te overheersend.
    De volgende keer zal ik het proberen met evenveel eiwitten als eidooiers (9) en met de helft van de kardemom denk ik...

    0 Like Short URL:
  • Kokkieblanda

    dan kan, geen enkel probleem

    0 Like Short URL:
  • Equator

    Vraag: kan ik de gebakken speku ook in de vrieser bewaren voor een "bepaalde tijd"?

    0 Like Short URL:

who is online

We hebben 129 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34430697