banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 18 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 28 days ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 2 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon 8 Comments

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Spekkoek
Indische in laagjes gebakken cake
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr boter
200 gr basterdsuiker
3 theel vanillesuiker
150 gr bloem*
17 eierdooiers
9 eiwitten
4 gr kruidnagelpoeder
6 gr kaneelpoeder
5 gr nootmuskaatpoeder
5 gr foeliepoeder
4 gr kardemompoeder
1 gr zout,
*variatie: 140 gr bloem plus 10 gr rode rijstemeel

Cara Membuat:
bereiding:
Meng de boter met de suiker tot een glanzende massa. Roer dan de eierendooiers door de boter massa. Klop de eiwitten stijf en meng dit ook met de botermassa.
Zeef de bloem en meng dit met het zout door de botermassa en verdeel dan het beslag in twee delen. Roer door het ene deel de specerijen.
Vet een springvorm in met wat boter en bestuif dit met wat meel. Schep in de vorm een dun laagje gekleurd beslag en rooster deze onder de grill (hoogste stand) in 3 minuten gaar. Laat afkoelen en schep dan het ongekleurde beslag in een dun laagje erin. Ook onder de grill (wat lager) en bak het gaar. Herhaal deze handelingen tot het beslag op is.

Tips:
Gebruik twee gelijke scheplepels om de laagjes even dik te krijgen.
Spekkoek kan ook worden gebakken in een oven met aparte boven en onderwarmte. Alleen de bovenwarmte gebruiken op een temperatuur van 125C.!! De bovenste laag van de spekkoek moet de donkere laag zijn.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    p.aukes · 2 years ago
    ik zou graag het recept hebben van pandan spekkoek. dit kan ik nergens vinden ik heb meerdere Indonesische kookboeken maar net niet deze .ook met meerdere varianten zou welkom zijn B.V.D
  • This commment is unpublished.
    Bianca · 2 years ago
    Vanavond samen met mijn verloofde met heel veel plezier dit recept uitgeprobeerd.Onze spekkoek was wel heel erg vet.Waarschijnlijk omdat we Wajang/plantaardige margarine hebben gebruikt door een melkeiwit-allergie.Hoeveel plantaardige margarine kunnen we gebruiken zodat deze niet zo vet wordt?
  • This commment is unpublished.
    Bianca · 2 years ago
    Vanavond samen met mijn verloofde met veel plezier deze spekkoek gemaakt.Heerlijk die geur en het plezier van het maken!Doordat ik een melkeiwit-allergie heb,hebben we Wajangboter gebruikt.De spekkoek was erg vet hoeveel plantaardige boter zou ik kunnen gebruiken om hem minder vet te krijgen?
  • This commment is unpublished.
    Barbara Metz · 2 years ago
    Het kan in de vriezer!
    Als je 24 u vantevoren buiten de koeling laat ontdooien,dan
    wikkel je het in alufolie en maak je het weer warm in de oven,
    180* 10 min en het is weer hapklaar
  • This commment is unpublished.
    Barbara Metz · 2 years ago
    Je kan de spekkoek invriezen,hoor!
    Als je 24 u vantevoren buiten de koeling laat ontdooien,
    wikkel het in alufolie en doe 10 min in de oven op 180*
    en het is weer hapklaar.
  • This commment is unpublished.
    Mila · 3 years ago
    Hij was lekker, maar smaakte wel teveel naar ei vond ik; qua smaak leek het een beetje op flensjes. En de kardemom vond ik te overheersend.
    De volgende keer zal ik het proberen met evenveel eiwitten als eidooiers (9) en met de helft van de kardemom denk ik...
  • This commment is unpublished.
    Kokkieblanda · 3 years ago
    dan kan, geen enkel probleem
  • This commment is unpublished.
    Equator · 3 years ago
    Vraag: kan ik de gebakken speku ook in de vrieser bewaren voor een "bepaalde tijd"?

who is online

We hebben 74 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36239200