Recente reacties

Shaun 12 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
8 Comments
Spekkoek - Indische in laagjes gebakken cake

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Spekkoek
Indische in laagjes gebakken cake
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr boter
200 gr basterdsuiker
3 theel vanillesuiker
150 gr bloem*
17 eierdooiers
9 eiwitten
4 gr kruidnagelpoeder
6 gr kaneelpoeder
5 gr nootmuskaatpoeder
5 gr foeliepoeder
4 gr kardemompoeder
1 gr zout,
*variatie: 140 gr bloem plus 10 gr rode rijstemeel

Cara Membuat:
bereiding:
Meng de boter met de suiker tot een glanzende massa. Roer dan de eierendooiers door de boter massa. Klop de eiwitten stijf en meng dit ook met de botermassa.
Zeef de bloem en meng dit met het zout door de botermassa en verdeel dan het beslag in twee delen. Roer door het ene deel de specerijen.
Vet een springvorm in met wat boter en bestuif dit met wat meel. Schep in de vorm een dun laagje gekleurd beslag en rooster deze onder de grill (hoogste stand) in 3 minuten gaar. Laat afkoelen en schep dan het ongekleurde beslag in een dun laagje erin. Ook onder de grill (wat lager) en bak het gaar. Herhaal deze handelingen tot het beslag op is.

Tips:
Gebruik twee gelijke scheplepels om de laagjes even dik te krijgen.
Spekkoek kan ook worden gebakken in een oven met aparte boven en onderwarmte. Alleen de bovenwarmte gebruiken op een temperatuur van 125C.!! De bovenste laag van de spekkoek moet de donkere laag zijn.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    p.aukes · 5 years ago
    ik zou graag het recept hebben van pandan spekkoek. dit kan ik nergens vinden ik heb meerdere Indonesische kookboeken maar net niet deze .ook met meerdere varianten zou welkom zijn B.V.D
  • This commment is unpublished.
    Bianca · 5 years ago
    Vanavond samen met mijn verloofde met heel veel plezier dit recept uitgeprobeerd.Onze spekkoek was wel heel erg vet.Waarschijnlijk omdat we Wajang/plantaardige margarine hebben gebruikt door een melkeiwit-allergie.Hoeveel plantaardige margarine kunnen we gebruiken zodat deze niet zo vet wordt?
  • This commment is unpublished.
    Bianca · 5 years ago
    Vanavond samen met mijn verloofde met veel plezier deze spekkoek gemaakt.Heerlijk die geur en het plezier van het maken!Doordat ik een melkeiwit-allergie heb,hebben we Wajangboter gebruikt.De spekkoek was erg vet hoeveel plantaardige boter zou ik kunnen gebruiken om hem minder vet te krijgen?
  • This commment is unpublished.
    Barbara Metz · 6 years ago
    Het kan in de vriezer!
    Als je 24 u vantevoren buiten de koeling laat ontdooien,dan
    wikkel je het in alufolie en maak je het weer warm in de oven,
    180* 10 min en het is weer hapklaar
  • This commment is unpublished.
    Barbara Metz · 6 years ago
    Je kan de spekkoek invriezen,hoor!
    Als je 24 u vantevoren buiten de koeling laat ontdooien,
    wikkel het in alufolie en doe 10 min in de oven op 180*
    en het is weer hapklaar.
  • This commment is unpublished.
    Mila · 6 years ago
    Hij was lekker, maar smaakte wel teveel naar ei vond ik; qua smaak leek het een beetje op flensjes. En de kardemom vond ik te overheersend.
    De volgende keer zal ik het proberen met evenveel eiwitten als eidooiers (9) en met de helft van de kardemom denk ik...
  • This commment is unpublished.
    Kokkieblanda · 6 years ago
    dan kan, geen enkel probleem
  • This commment is unpublished.
    Equator · 6 years ago
    Vraag: kan ik de gebakken speku ook in de vrieser bewaren voor een "bepaalde tijd"?

who is online

We hebben 394 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41233391