banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 20 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon 8 Comments
Spekkoek - Indische in laagjes gebakken cake

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Spekkoek
Indische in laagjes gebakken cake
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr boter
200 gr basterdsuiker
3 theel vanillesuiker
150 gr bloem*
17 eierdooiers
9 eiwitten
4 gr kruidnagelpoeder
6 gr kaneelpoeder
5 gr nootmuskaatpoeder
5 gr foeliepoeder
4 gr kardemompoeder
1 gr zout,
*variatie: 140 gr bloem plus 10 gr rode rijstemeel

Cara Membuat:
bereiding:
Meng de boter met de suiker tot een glanzende massa. Roer dan de eierendooiers door de boter massa. Klop de eiwitten stijf en meng dit ook met de botermassa.
Zeef de bloem en meng dit met het zout door de botermassa en verdeel dan het beslag in twee delen. Roer door het ene deel de specerijen.
Vet een springvorm in met wat boter en bestuif dit met wat meel. Schep in de vorm een dun laagje gekleurd beslag en rooster deze onder de grill (hoogste stand) in 3 minuten gaar. Laat afkoelen en schep dan het ongekleurde beslag in een dun laagje erin. Ook onder de grill (wat lager) en bak het gaar. Herhaal deze handelingen tot het beslag op is.

Tips:
Gebruik twee gelijke scheplepels om de laagjes even dik te krijgen.
Spekkoek kan ook worden gebakken in een oven met aparte boven en onderwarmte. Alleen de bovenwarmte gebruiken op een temperatuur van 125C.!! De bovenste laag van de spekkoek moet de donkere laag zijn.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    p.aukes · 4 years ago
    ik zou graag het recept hebben van pandan spekkoek. dit kan ik nergens vinden ik heb meerdere Indonesische kookboeken maar net niet deze .ook met meerdere varianten zou welkom zijn B.V.D
  • This commment is unpublished.
    Bianca · 4 years ago
    Vanavond samen met mijn verloofde met heel veel plezier dit recept uitgeprobeerd.Onze spekkoek was wel heel erg vet.Waarschijnlijk omdat we Wajang/plantaardige margarine hebben gebruikt door een melkeiwit-allergie.Hoeveel plantaardige margarine kunnen we gebruiken zodat deze niet zo vet wordt?
  • This commment is unpublished.
    Bianca · 4 years ago
    Vanavond samen met mijn verloofde met veel plezier deze spekkoek gemaakt.Heerlijk die geur en het plezier van het maken!Doordat ik een melkeiwit-allergie heb,hebben we Wajangboter gebruikt.De spekkoek was erg vet hoeveel plantaardige boter zou ik kunnen gebruiken om hem minder vet te krijgen?
  • This commment is unpublished.
    Barbara Metz · 5 years ago
    Het kan in de vriezer!
    Als je 24 u vantevoren buiten de koeling laat ontdooien,dan
    wikkel je het in alufolie en maak je het weer warm in de oven,
    180* 10 min en het is weer hapklaar
  • This commment is unpublished.
    Barbara Metz · 5 years ago
    Je kan de spekkoek invriezen,hoor!
    Als je 24 u vantevoren buiten de koeling laat ontdooien,
    wikkel het in alufolie en doe 10 min in de oven op 180*
    en het is weer hapklaar.
  • This commment is unpublished.
    Mila · 5 years ago
    Hij was lekker, maar smaakte wel teveel naar ei vond ik; qua smaak leek het een beetje op flensjes. En de kardemom vond ik te overheersend.
    De volgende keer zal ik het proberen met evenveel eiwitten als eidooiers (9) en met de helft van de kardemom denk ik...
  • This commment is unpublished.
    Kokkieblanda · 5 years ago
    dan kan, geen enkel probleem
  • This commment is unpublished.
    Equator · 5 years ago
    Vraag: kan ik de gebakken speku ook in de vrieser bewaren voor een "bepaalde tijd"?

who is online

We hebben 169 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40115372