logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Oseng-Oseng Daging Mercon Sayuran
gestoofd gekruid rundvlees met groenten

Bahan-bahan:
ingredriënten:
300 gr rundvlees/schenkel
4 witte kool bladeren
3 takjes paksoy
2 salam blaadjes
2 sereh stengels
1 cm laos
1 theel zout
1 eetl kecap manis
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie
1000 ml water
 
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
5 rode rawits
4 teentjes knoflook
4 sjalotjes
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Schep het vlees eruit en snijd dit in stukjes. Laat 100ml bouillon achter. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kool in reepjes en de paksoy in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de sereh en de laos voor 4 minuten. Voeg het vlees toe en meng alles goed. Voeg het zout, de kecap, de peper en de palmsuiker toe en meng goed. Schep de kool en de paksoy erdoor en bak deze zacht. Vervolgens de bouillon toevoegen en kook alles zachtjes gaar.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 89 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176569