Oseng-Oseng Daging Mercon Sayuran
gestoofd gekruid rundvlees met groenten
Bahan-bahan:
ingredriënten:
300 gr rundvlees/schenkel
4 witte kool bladeren
3 takjes paksoy
2 salam blaadjes
2 sereh stengels
1 cm laos
1 theel zout
1 eetl kecap manis
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
2 eetl olie
1000 ml water
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
5 rode rawits
4 teentjes knoflook
4 sjalotjes
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Schep het vlees eruit en snijd dit in stukjes. Laat 100ml bouillon achter. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kool in reepjes en de paksoy in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de sereh en de laos voor 4 minuten. Voeg het vlees toe en meng alles goed. Voeg het zout, de kecap, de peper en de palmsuiker toe en meng goed. Schep de kool en de paksoy erdoor en bak deze zacht. Vervolgens de bouillon toevoegen en kook alles zachtjes gaar.