banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Oseng-Oseng Mercon - zeer pittig gekruid rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Oseng-Oseng Mercon
zeer pittig gekruid rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr rundvlees (schenkel)
100 gr rundvlees (zwoerd)
2 salam blaadjes
2 cm lengkuas/laos
1 theel zout
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 rode rawits
5 rode lomboks
2 cm jahe
1 eetl palmsuiker
300 ml water
6 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de salam, de laos en 1/2 theel zout en kook het vlees gaar. Zeef en bewaar 200ml bouillon. Snijd het vlees in kleine stukjes.
Snijd de lomboks in stukken. Verhit in een pan 4 eetl olie en bak de sjalotjes, de knoflook, de rawits en de lomboks zacht. Wrijf of maal het daarna fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de pasta met de jahe voor 4 minuten. Voeg dan het vlees, de palmsuiker en het zout toe en meng goed.
Vervolgens de bouillon toevoegen en kook totdat de saus is ingedikt. Serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 72 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39808553