zeer pittig gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr rundvlees (schenkel)
100 gr rundvlees (zwoerd)
2 salam blaadjes
2 cm lengkuas/laos
1 theel zout
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 rode rawits
5 rode lomboks
2 cm jahe
1 eetl palmsuiker
300 ml water
6 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de salam, de laos en 1/2 theel zout en kook het vlees gaar. Zeef en bewaar 200ml bouillon. Snijd het vlees in kleine stukjes.
Snijd de lomboks in stukken. Verhit in een pan 4 eetl olie en bak de sjalotjes, de knoflook, de rawits en de lomboks zacht. Wrijf of maal het daarna fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de pasta met de jahe voor 4 minuten. Voeg dan het vlees, de palmsuiker en het zout toe en meng goed.
Vervolgens de bouillon toevoegen en kook totdat de saus is ingedikt. Serveer.