Hong Shao Shi Zi Tou
leeuwenhoofd - gehaktballen
Ingrediënten:
700 gr gehakt (varken)
4 eetl water
8 waterkastanjes
3 sjalotjes
5 cm jahe
2 theel sesam olie
1 eetl rijstwijn
1/2 theel zout
3 eetl bloem + 3 eetl water
3 eetl maizena
4 eetl arachide olie
2 eetl kecap manis (donkere soya saus)
2 eetl kecap asin (lichte soya saus)
600 gr chinese kool
2 theel palmsuiker
300 ml kippenbouillon (zie recept)
water
Bereiding:
Meng de bloem en het water goed door elkaar. Hak de waterkastanjes, de sjalotjes en de jahe fijn. Verwijder de onderste nerf van de kool bladeren. Meng het gehakt met het water tot een luchtig geheel en meng er dan de waterkastanjes, de slalotjes, de jahe, de sesam olie, de rijstwijn en het zout erdoor. Vorm van het mengsel 5 grote gehaktballen en bestuif deze met de maizena.
Verhit in een wok de olie en bak de ballen stevig en bruin. Schep de ballen dan uit de pan. Maak de wok schoon en verhit 6 eetl water. Voeg dan de koolbladeren toe en stoom deze voor 5 minuten.
Vul een ovenschaal met 2/3 van de kool en leg daarop de ballen. Dan de bouillon, de palsmuiker en de beide kecaps toevoegen en bedek dit met de rest van de kool.
Bak het geheel zachtjes voor 90 minuten in de oven op 160gr. Leg de kool op een schaal met de ballen gestapled in het midden. Kook de saus in en meng hierdoor het bloemmengsel zodat een dikke saus vormt. Schep deze saus over de ballen en serveer.
Laatst gelezen
- Pesmol ikan - Gestoofde gefrituurde vis
- Ayam Parape - stukjes gebakken kip
- Tempe Tumis Bawang - gebakken tempe met ui
- Base Wangenan 2 - balinese boemboe
- Soto Bebek - soep van eend
- Sate Ayam Manis - zoete geroosterde kip sate
- Kupat Tahu - ketupat met tahu in pindasaus
- ham en wintermeloen soep
- Rawon Blora - zwarte rundvleessoep uit Blora (Midden-Java)
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
Recente reacties

2 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
3 months ago Nasi goreng rendang - gebakken rijst met tonijn
kenur = kencur?
oeps, aangepast en bedankt
oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?

4 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave

4 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink

6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling

6 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....

1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten
@Rens: in het algemeen voor 4 personen
@Rens: in het algemeen voor 4 personen
meest gelezen
- Rendang - rendang van rundvlees
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Babi ketjap
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Bami goreng - gebakken mie
- Spekkoek - Indische in laagjes gebakken cake
- Sponscake - luchtige cake
Hong Shao Shi Zi Tou - leeuwenhoofd - gehaktballen


- Gegevens
- Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.