Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Hong Shao Shi Zi Tou - leeuwenhoofd - gehaktballen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Hong Shao Shi Zi Tou
leeuwenhoofd - gehaktballen


Ingrediënten:
700 gr gehakt (varken)
4 eetl water
8 waterkastanjes
3 sjalotjes
5 cm jahe
2 theel sesam olie
1 eetl rijstwijn
1/2 theel zout
3 eetl bloem + 3 eetl water
3 eetl maizena
4 eetl arachide olie
2 eetl kecap manis (donkere soya saus)
2 eetl kecap asin (lichte soya saus)
600 gr chinese kool
2 theel palmsuiker
300 ml kippenbouillon (zie recept)
water

Bereiding:
Meng de bloem en het water goed door elkaar. Hak de waterkastanjes, de sjalotjes en de jahe fijn. Verwijder de onderste nerf van de kool bladeren. Meng het gehakt met het water tot een luchtig geheel en meng er dan de waterkastanjes, de slalotjes, de jahe, de sesam olie, de rijstwijn en het zout erdoor. Vorm van het mengsel 5 grote gehaktballen en bestuif deze met de maizena.
Verhit in een wok de olie en bak de ballen stevig en bruin. Schep de ballen dan uit de pan. Maak de wok schoon en verhit 6 eetl water. Voeg dan de koolbladeren toe en stoom deze voor 5 minuten.
Vul een ovenschaal met 2/3 van de kool en leg daarop de ballen. Dan de bouillon, de palsmuiker en de beide kecaps toevoegen en bedek dit met de rest van de kool.
Bak het geheel zachtjes voor 90 minuten in de oven op 160gr. Leg de kool op een schaal met de ballen gestapled in het midden. Kook de saus in en meng hierdoor het bloemmengsel zodat een dikke saus vormt. Schep deze saus over de ballen en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 524 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906240