Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 18 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Hong Shao Rou 红烧肉 - rood gebraden varkensvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Hong Shao Rou 红烧肉
rood gebraden varkensvlees

Ingrediënten:
500 gr pork belly
1 eetl Shaoxing wijn
6 cm jahe
3 lente-uitjes
2 eetl olie
2 eetl bruine kandijsuiker
250 ml heet water
4 eetl lichte kecap
 
Garnering:
1 lente-ui
 
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en de jahe in dunne plakjes. Snijd de lente-ui in stukjes. Meng het vlees met de wijn en 3 plakjes jahe en 2 lente-uitjes in een pan en voeg zoveel water toe dan het 2 cm boven de inhoud staat. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten koken. Laat het geheel daarna uitlekken en zet apart.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees rondom licht bruin en zet het vlees apart. Giet de olie uit de wok.
Voeg de bruine kandijsuiker toe en bak dit totdat het smelt en bubbelt. Dan het water toevoegen en roer totdat de suiker is opgelost. Vervolgens het vlees toevoegen met de jahe, de lente-ui en de kecap en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat het geheel 45 minuten zachtjes sudderen.
Verwijder de deksel en bak het geheel totdat de saus is ingedikt en het vlees glazuurt. Strooi de fijngesneden lente-ui erover en serveer.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 95 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41455557