banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Hong Shao Rou 红烧肉
rood gebraden varkensvlees

Ingrediënten:
500 gr pork belly
1 eetl Shaoxing wijn
6 cm jahe
3 lente-uitjes
2 eetl olie
2 eetl bruine kandijsuiker
250 ml heet water
4 eetl lichte kecap
 
Garnering:
1 lente-ui
 
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en de jahe in dunne plakjes. Snijd de lente-ui in stukjes. Meng het vlees met de wijn en 3 plakjes jahe en 2 lente-uitjes in een pan en voeg zoveel water toe dan het 2 cm boven de inhoud staat. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten koken. Laat het geheel daarna uitlekken en zet apart.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees rondom licht bruin en zet het vlees apart. Giet de olie uit de wok.
Voeg de bruine kandijsuiker toe en bak dit totdat het smelt en bubbelt. Dan het water toevoegen en roer totdat de suiker is opgelost. Vervolgens het vlees toevoegen met de jahe, de lente-ui en de kecap en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat het geheel 45 minuten zachtjes sudderen.
Verwijder de deksel en bak het geheel totdat de saus is ingedikt en het vlees glazuurt. Strooi de fijngesneden lente-ui erover en serveer.
 
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 75 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36365065