Recente reacties

Shaun 12 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Ho Lan Dau Chow Ngau Yook - roerbak van rundvlees met peultjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ho Lan Dau Chow Ngau Yook
roerbak van rundvlees met peultjes

Ingrediënten:
500 gr rundvlees (biefstuk/ossenhaas)
250 gr peultjes
7 shiitake paddenstoelen
2 eetl lichte sojasaus
4 lente-ui
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1/2 theel palmsuiker
125 ml runderbouillon (zie recept)
3 eetl maizena + 1 eetl water
4 eetl olie
water

Bereiding:
Snijd het vlees julienne. Meng het vlees met de sojasaus en het zout en laat dit 30 minuten marineren. Verhit in een pan water en blancheer de peultjes voor 2 minuten en laat het daarna uitlekken. Snijd de shiitake in dunne reepjes en de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan 2 eetl olie op hoog vuur en voeg het vlees toe en roerbak het vlees totdat het van kleur verandert. Zet het vlees dan apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie op hoog vuur en voeg de shiitake en de lente-ui toe en bak dit voor 1 minuut. Voeg dan de rijstwijn, de palmsuiker en de bouillon toe en breng aan de kook.
Meng dan de opgeloste maizena erdoor en roer totdat de saus indikt. Dan het vlees en de peultjes toevoegen en meng alles goed en bak het verder gaar. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 139 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41231201