zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Onde-onde
- Ayam Tururuga - in kokosmelk gestoofde pittige kip uit Noord Sulawesi
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Sayur jamur kuah asam - zure groenten-champignon soep
- Ayam Gagape - gekruide gestoofde kip
- Kare Ayam Rebung - kerrie van kip met bamboe
- Ayam Masak Bawang Merah - gebakken kip met sjalotjes
- Ayam Adas - kip met een lichte anijssmaak
- Ikan Basa Masak Bali - Basa visfilet in een balinse saus
- Moo Brio Wan - varkensvlees in een zoetzure saus
Ho Lan Dau Chow Ngau Yook - roerbak van rundvlees met peultjes


Ho Lan Dau Chow Ngau Yook
roerbak van rundvlees met peultjes
Ingrediënten:
500 gr rundvlees (biefstuk/ossenhaas)
250 gr peultjes
7 shiitake paddenstoelen
2 eetl lichte sojasaus
4 lente-ui
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1/2 theel palmsuiker
125 ml runderbouillon (zie recept)
3 eetl maizena + 1 eetl water
4 eetl olie
water
Bereiding:
Snijd het vlees julienne. Meng het vlees met de sojasaus en het zout en laat dit 30 minuten marineren. Verhit in een pan water en blancheer de peultjes voor 2 minuten en laat het daarna uitlekken. Snijd de shiitake in dunne reepjes en de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan 2 eetl olie op hoog vuur en voeg het vlees toe en roerbak het vlees totdat het van kleur verandert. Zet het vlees dan apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie op hoog vuur en voeg de shiitake en de lente-ui toe en bak dit voor 1 minuut. Voeg dan de rijstwijn, de palmsuiker en de bouillon toe en breng aan de kook.
Meng dan de opgeloste maizena erdoor en roer totdat de saus indikt. Dan het vlees en de peultjes toevoegen en meng alles goed en bak het verder gaar. Serveer.
roerbak van rundvlees met peultjes
Ingrediënten:
500 gr rundvlees (biefstuk/ossenhaas)
250 gr peultjes
7 shiitake paddenstoelen
2 eetl lichte sojasaus
4 lente-ui
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1/2 theel palmsuiker
125 ml runderbouillon (zie recept)
3 eetl maizena + 1 eetl water
4 eetl olie
water
Bereiding:
Snijd het vlees julienne. Meng het vlees met de sojasaus en het zout en laat dit 30 minuten marineren. Verhit in een pan water en blancheer de peultjes voor 2 minuten en laat het daarna uitlekken. Snijd de shiitake in dunne reepjes en de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan 2 eetl olie op hoog vuur en voeg het vlees toe en roerbak het vlees totdat het van kleur verandert. Zet het vlees dan apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie op hoog vuur en voeg de shiitake en de lente-ui toe en bak dit voor 1 minuut. Voeg dan de rijstwijn, de palmsuiker en de bouillon toe en breng aan de kook.
Meng dan de opgeloste maizena erdoor en roer totdat de saus indikt. Dan het vlees en de peultjes toevoegen en meng alles goed en bak het verder gaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.