Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Acar Bawang 2 - atjar van ui

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Acar Bawang 2
atjar van ui
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr sjalotten
1 eetl olie
300 ml azijn
1/2 ui
3 teentjes knoflook
3 kemiries
2 cm kunyit (kurkuma)
2 cm gember (jahe/djahe')
zout

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de 1/2 ui zeer fijn evenals de knoflook. Wrijf of maal de kunyit en de gember fijn tot een pasta en rooster de kemiri droog in een koekepaan en wrijf deze daarna ook fijn. Bestrooi de sjalotten met zout en laat deze een paar uur uitlekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de ui, de knoflook, de kemerie, de kunyit en de gember voor 2 minuten. Dan de zijn toevoegen en deze even laten koken en daarna laten afkoelen. Droog de sjalotten en leg deze een een pot en giet het mengsel erover
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 135 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41902678