Telur Karuang
vis eitjes pap
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr witte ketan
100 gr rijstebloem
2 eetl suiji en pandanblad extract
1/2 theel betel limoen sap
1/2 theel zout
300 ml water
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
1000 ml santen
250 gr palmsuiker
2 pandan blad
1 eetl rijstebloem
2 theel water
1 ei
Car membuat:
bereiding:
Meng de ketan met de rijstebloem, de betel limoen sap en de suiji en pandanextract en kneed dit samen met het zout en het water tot een homogeen deeg. Vorm van het deeg 3 cm lange ovaaltjes.
Snijd de pandan blad in dunne reepjes en knoop het vast. Meng de rijstebloem met het water en klop het ei op. Rasp de palmsuiker. Verhit in een pan de santen samen met de palmsuiker en het pandan blad. Voeg dan de groene ovaaltje toe en laat het zachtjes koken totdat de ovaaltjes gaan drijven. Meng dan het rijstewater en het ei erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bubur kacang hijau - Pap van mungbonen
- Nasi goreng rendang - gebakken rijst met tonijn
- Agar-Agar Coklat - pudding met cacao
- Frikadel Kol Jawa - gevulde koolpakjes
- Kuping Lombok Idju - gebakken mosselen
- Sepat Ayam - kip met mango uit Nusa Tenggara Barat
- Nasi goreng daun jeruk - gebakken rijst met kip en jeruk purut
- Cah Tempe Caisim - roerbak van tempe met choisam
- Ayam Kecap Cabai Hijau - gebakken kip in pittige kecap saus
- Laab nua - gehaktballetjes (rund)
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...