logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Telur Karuang
vis eitjes pap

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr witte ketan
100 gr rijstebloem
2 eetl suiji en pandanblad extract
1/2 theel betel limoen sap
1/2 theel zout
300 ml water

Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
1000 ml santen
250 gr palmsuiker
2 pandan blad
1 eetl rijstebloem
2 theel water
1 ei

Car membuat:
bereiding:
Meng de ketan met de rijstebloem, de betel limoen sap en de suiji en pandanextract en kneed dit samen met het zout en het water tot een homogeen deeg. Vorm van het deeg 3 cm lange ovaaltjes.
Snijd de pandan blad in dunne reepjes en knoop het vast. Meng de rijstebloem met het water en klop het ei op. Rasp de palmsuiker. Verhit in een pan de santen samen met de palmsuiker en het pandan blad. Voeg dan de groene ovaaltje toe en laat het zachtjes koken totdat de ovaaltjes gaan drijven. Meng dan het rijstewater en het ei erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 49 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420607