Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sambal goreng tahu en taugé

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Sambal goreng tahu en taugé
Bahan-Bahan:
ingrediënten:
600 gr tahu/tofu
400 gr taugé
3 tomaten
5 sjalotten
3 salamblad
1 1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
150 ml kokosmelk
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
3 cm laos
3 rode lomboks
3 teentjes knoflook
2 cm trassi

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tahu/tofu in blokjes. snijd de sjalotten fijn en de tomaten in partjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de sjalotten, de boemboe, de salam, het zout en de palmsuiker voor 5 minuten. Voeg de kokosmelk toe en als dit alles kookt, dan de tahu/tofu toevoegen en het geheel nog 10 minuten zachtjes laten stoven. Vervolgens de taugé toevoegen en het geheel nog gaar laten worden.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 103 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42256981