Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Singgang Ayam - pittig marineerde gestoofde en geroosterde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Singgang Ayam
pittig marineerde gestoofde en geroosterde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
750 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
6 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
2 serai/sereh/citroengras
1 asam kandis

Haluskan:
bumbu:
7 rode lomboks
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm lengkuas/laos
2 cm jahe
2 cm kunyit
1/2 theel peper
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip doormidden maar niet door. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf de kip in met de bumbu en laat dit afgesloten tenminste 60 minuten marineren.
Schep de kip in een pan samen met de jeruk purut, het kunyit blad, de serai en de asam kandis. Voeg dan de kokosmelk toe en kook op laag vuur totdat de olie is vrijgekomen.
Bak of rooster de kip dan boven een houtskoolvuurtje bruin en besprenkel deze regelmatig met de marinade/saus. Serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 350 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40922793