pittig marineerde gestoofde en geroosterde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
750 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
6 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
2 serai/sereh/citroengras
1 asam kandis
Haluskan:
bumbu:
7 rode lomboks
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm lengkuas/laos
2 cm jahe
2 cm kunyit
1/2 theel peper
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip doormidden maar niet door. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf de kip in met de bumbu en laat dit afgesloten tenminste 60 minuten marineren.
Schep de kip in een pan samen met de jeruk purut, het kunyit blad, de serai en de asam kandis. Voeg dan de kokosmelk toe en kook op laag vuur totdat de olie is vrijgekomen.
Bak of rooster de kip dan boven een houtskoolvuurtje bruin en besprenkel deze regelmatig met de marinade/saus. Serveer.