Recente reacties

@frankis vijfkruiden poeder, iedereen heeft een eigen versie
bumbu ngohiong staat niet beschreven hier en zoekopdracht op kokkie belanda levert niets op
Pietje Bel 26 days ago
Veel toegepast is het afdekken van de aardappelpuree met een dun laagje paneermeel met daar bovenop wat klontjes boter. De laatste minuten onder de grill zorgen voor een aantrekkelijk krokant korstje.
kokkieblanda 1 months ago Ambyachi Kadi - mango kip curry
@mimija, is de marinade die meegaat met de kip
hallo,
moet de santen tegelijk met kip in de wok voor het aan braden,
Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Write a comment
Singgang Ayam
in gekruide kokosmelk gestoofde geroosterde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 vleeskuiken (broiler)
1 kaneel stokje (6cm)
4 kruidnagels
5 jeruk purut blaadjes
1/2 kunyit blad
2 serai/sereh/citroengras
400 ml bijna dikke kokosmelk (agak kental)
300 ml dikke kokosmelk (kental)
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
5 sjalotjes
6 rode lomboks
1/2 theel peper
1/2 theel jinten
1/2 theel karwijzaad
1 theel ketumbar
2 cm kunyit
3 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
3 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 4 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kaneel, de kruidnagels, de jeruk purut, de serai en het kunyit blad voor 6 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat het van kleur verandert.
Voeg dan de bijna dikke kokosmelk (agak) toe en kook dit zachtjes bijna droog. Voeg dan de dikke kokosmelk toe en kook het geheel zachtjes droog.
Schep de kip met de kruiden uit de pan en rooster deze boven een houtskoolvuurtje goudbruin.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 65 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42577530