zoeken
Recente reacties

7 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Kua Pad Mu - thaise nasi goreng
- Ayam Kuah Su'un - kippensoep met rijstvermicelli
- Sate Bumbon Daging Sapi - runder sate met pindasaus
- Saté Udang - saté van garnalen
- Becek Tulungagung Daging Sapi - in gekruide kokosmelk gestoofd rundvlees
- Pindasaus 2
- Kai Tom Khamin - kippensoep met kurkuma
- Ayam Goreng Special
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
Sambal Goreng Labu Siam - chayote in een pittige saus


Sambal Goreng Labu Siam
chayote in een pittige saus
chayote in een pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 chayote (labu siam)
zout naar smaak
5 cm laos, gekneusd
2 eetl olie
50 gr ebi
3 salam blad
450 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel, suiker
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
6 rawits
Cara membuat:
bereiding:
Schil de chayote en ontpit deze. Snijd daarna het vruchtvlees in reepjes en meng hier wat zout door. Laat dit 15 minuten staan en spoel het vruchtvlees daarna af. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de ebi, de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de suiker en de kokosmelk. Als het geheel kookt dat de chayote toevoegen en dit zachtjes 6 minuten laten koken totdat de chayote gaar is geworden.
ingrediënten:
3 chayote (labu siam)
zout naar smaak
5 cm laos, gekneusd
2 eetl olie
50 gr ebi
3 salam blad
450 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel, suiker
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
6 rawits
Cara membuat:
bereiding:
Schil de chayote en ontpit deze. Snijd daarna het vruchtvlees in reepjes en meng hier wat zout door. Laat dit 15 minuten staan en spoel het vruchtvlees daarna af. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de ebi, de laos en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de suiker en de kokosmelk. Als het geheel kookt dat de chayote toevoegen en dit zachtjes 6 minuten laten koken totdat de chayote gaar is geworden.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.