Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sambal Goreng Labu Siam - pittig gestoofde gekruide chayote

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Goreng Labu Siam
pittig gestoofde gekruide chayote

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr labu siam / chayote
2 kippenlevertjes
2 spiermagen, gekookt
2 asam jawa
1 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
1/2 theel peper
6 rode lomboks
1 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de chayote julienne. snijd de lever in plakjes en de spiermagen in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de lever en de spiermagen toe en meng goed. Dan de chayote toevoegen en met goed.
Vervolgens de kokosmelk toevoegen en kook op laag vuur totdat de saus is ingedikt en het geheel gaar is geworden. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 70 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42264891