Daging gepuk goreng
gestoofd en gebakken gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1000 ml water
2 sereh stengels
3 salamblaadjes
2 jeruk purut blaadjes
1 cm laos
750 ml santen cair
1 eetl asem water
olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
4 eetl palmsuiker
2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook het vlees 3/4 gaar. Schep het uit de pan en snijd deze in plakjes en sla deze plat. Giet de bouillon af maar laat 500 ml over. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Voeg dit samen met de sereh, de salam, de jeruk purut, de laos, de santen en het vlees toe aan de bouillon en kook het geheel totdat het vlees vrijwel gaar is. Voeg het asemwater toe en kook het vlees gaar en laat het afkoelen.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees langzaam goudbruin.