zoeken
Recente reacties

21 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sop Kimlo - garnalen-vlees soep
- Sambal goreng buncis - boontjes
- Moegalgal
- Kalio udang - Kalio van gamba's
- Asem-Asem Babat - gestoofde rumen in frisse saus
- Ayam Kodok
- Sayur asem 2 - sajoer met groenten
- Ayam Kecap Padang - gebakken kip met gekruide kecap
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Gulai Pagar Puri - stoofpot van lamsvlees en aubergine
Daging gepuk goreng - gestoofd en gebakken gekruid rundvlees


Daging gepuk goreng
gestoofd en gebakken gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1000 ml water
2 sereh stengels
3 salamblaadjes
2 jeruk purut blaadjes
1 cm laos
750 ml santen cair
1 eetl asem water
olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
4 eetl palmsuiker
2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook het vlees 3/4 gaar. Schep het uit de pan en snijd deze in plakjes en sla deze plat. Giet de bouillon af maar laat 500 ml over. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Voeg dit samen met de sereh, de salam, de jeruk purut, de laos, de santen en het vlees toe aan de bouillon en kook het geheel totdat het vlees vrijwel gaar is. Voeg het asemwater toe en kook het vlees gaar en laat het afkoelen.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees langzaam goudbruin.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.