zoeken
Recente reacties

21 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sop Kimlo - garnalen-vlees soep
- Sambal goreng buncis - boontjes
- Moegalgal
- Kalio udang - Kalio van gamba's
- Asem-Asem Babat - gestoofde rumen in frisse saus
- Ayam Kodok
- Sayur asem 2 - sajoer met groenten
- Ayam Kecap Padang - gebakken kip met gekruide kecap
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Gulai Pagar Puri - stoofpot van lamsvlees en aubergine
Daging Domba Tomat - Lamsvlees met tomaten


Daging Domba Tomat
Lamsvlees met tomaten
Lamsvlees met tomaten
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
300 gr.lamsvlees
4 sjalotten
1 groene lombok
1 theel.kerrie djawa
4 tomaten
2 cm. gember (jahe/djahé)
1 eetl. ketjap asin
1/2 theel.zout
2 theel.maizena
4 eetl. water
3 eetl.olie
Cara membuat:
Bereinding:
Snijd het vlees in dunne plakjes, de sjalotten fijn, de ui grof en de lombok in reepjes. Rasp de gember en snijd de tomaten in plakjes.
Meng de maizena met het water, het zout, de ketjap en de kerrie en 1 eetl olie. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees en de gember voor 3 minuten. Dan de sjalotten en de lombok toevoegen en het geheel nog 4 minuten bakken. Vervolgens het maizena mengsel toevoegen en dit 1 minuten meebakken. Dan de tomaten toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het gerecht gaar is en de saus dik is geworden.
Ingrediënten:
300 gr.lamsvlees
4 sjalotten
1 groene lombok
1 theel.kerrie djawa
4 tomaten
2 cm. gember (jahe/djahé)
1 eetl. ketjap asin
1/2 theel.zout
2 theel.maizena
4 eetl. water
3 eetl.olie
Cara membuat:
Bereinding:
Snijd het vlees in dunne plakjes, de sjalotten fijn, de ui grof en de lombok in reepjes. Rasp de gember en snijd de tomaten in plakjes.
Meng de maizena met het water, het zout, de ketjap en de kerrie en 1 eetl olie. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees en de gember voor 3 minuten. Dan de sjalotten en de lombok toevoegen en het geheel nog 4 minuten bakken. Vervolgens het maizena mengsel toevoegen en dit 1 minuten meebakken. Dan de tomaten toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het gerecht gaar is en de saus dik is geworden.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.