banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Daging Domba Tomat - Lamsvlees met tomaten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Daging Domba Tomat
Lamsvlees met tomaten
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
300 gr.lamsvlees
4 sjalotten
1 groene lombok
1 theel.kerrie djawa
4 tomaten
2 cm. gember (jahe/djahé)
1 eetl. ketjap asin
1/2 theel.zout
2 theel.maizena
4 eetl. water
3 eetl.olie

Cara membuat:
Bereinding:
Snijd het vlees in dunne plakjes, de sjalotten fijn, de ui grof en de lombok in reepjes. Rasp de gember en snijd de tomaten in plakjes.
Meng de maizena met het water, het zout, de ketjap en de kerrie en 1 eetl olie. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees en de gember voor 3 minuten. Dan de sjalotten en de lombok toevoegen en het geheel nog 4 minuten bakken. Vervolgens het maizena mengsel toevoegen en dit 1 minuten meebakken. Dan de tomaten toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het gerecht gaar is en de saus dik is geworden.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 63 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39036297