Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Daging Domba Tomat - Lamsvlees met tomaten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Daging Domba Tomat
Lamsvlees met tomaten
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
300 gr.lamsvlees
4 sjalotten
1 groene lombok
1 theel.kerrie djawa
4 tomaten
2 cm. gember (jahe/djahé)
1 eetl. ketjap asin
1/2 theel.zout
2 theel.maizena
4 eetl. water
3 eetl.olie

Cara membuat:
Bereinding:
Snijd het vlees in dunne plakjes, de sjalotten fijn, de ui grof en de lombok in reepjes. Rasp de gember en snijd de tomaten in plakjes.
Meng de maizena met het water, het zout, de ketjap en de kerrie en 1 eetl olie. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees en de gember voor 3 minuten. Dan de sjalotten en de lombok toevoegen en het geheel nog 4 minuten bakken. Vervolgens het maizena mengsel toevoegen en dit 1 minuten meebakken. Dan de tomaten toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het gerecht gaar is en de saus dik is geworden.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 123 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41934836