gebakken gekruide lever
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderlever
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 serehstengel, gekneusd
3 cm laos
3 kemirinoten
1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
250 ml kokosmelk
2 rode lomboks
zout naar smaak
1/2 theel trassi
1 eetl asem
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lever in blokjes. Snijd de knoflook fijn en de sjalotten in dunne plakjes. Wrijf of maal de laos en de kemirinoten fijn tot een pasta. Snijd de rawits in dunne reepjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de trassi, de pasta, de sereh en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de lever toe en bak deze rondom bruin. Dan de kokosmelk en de asem toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten sudderen.
ingrediënten:
500 gr runderlever
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 serehstengel, gekneusd
3 cm laos
3 kemirinoten
1/2 theel gula jawa (palmsuiker)
250 ml kokosmelk
2 rode lomboks
zout naar smaak
1/2 theel trassi
1 eetl asem
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lever in blokjes. Snijd de knoflook fijn en de sjalotten in dunne plakjes. Wrijf of maal de laos en de kemirinoten fijn tot een pasta. Snijd de rawits in dunne reepjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de trassi, de pasta, de sereh en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de lever toe en bak deze rondom bruin. Dan de kokosmelk en de asem toevoegen en het geheel zachtjes gaar laten sudderen.