logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Nani ura
Rauwe karper, gemarineerd
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 karper (500 gr)
1 eetl zout
7 limoenen (sap)

Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten,
1 serehstengel
9 kemirinootjes
1 theel, ketumbar
4 cm kencur
7 cm kunyit (kurkuma)
5 cm laos
6 rode lomboks

Cara Membuat:
bereiding:
Voor dit gerecht is verse vis noodzakelijk. Was de vis en snijd het open en was het daarna nog eens. Laat de vis 1,5 uur marineren in een mengsel van het zout en het limoensap. Snijd eerst de sjalotten en de sereh erg fijn. Bak daarna de sereh en de sjalotten droog gevolgd door de kemiri en ketumbar. Wrijf daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en smeer de vis hiermee in. Laat daarna de vis 12 uur rusten. Serveer daarna.

Add comment

Submit

who is online

We have 126 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176184