Rauwe karper, gemarineerd
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 karper (500 gr)
1 eetl zout
7 limoenen (sap)
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten,
1 serehstengel
9 kemirinootjes
1 theel, ketumbar
4 cm kencur
7 cm kunyit (kurkuma)
5 cm laos
6 rode lomboks
Cara Membuat:
bereiding:
Voor dit gerecht is verse vis noodzakelijk. Was de vis en snijd het open en was het daarna nog eens. Laat de vis 1,5 uur marineren in een mengsel van het zout en het limoensap. Snijd eerst de sjalotten en de sereh erg fijn. Bak daarna de sereh en de sjalotten droog gevolgd door de kemiri en ketumbar. Wrijf daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en smeer de vis hiermee in. Laat daarna de vis 12 uur rusten. Serveer daarna.
ingrediënten:
1 karper (500 gr)
1 eetl zout
7 limoenen (sap)
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten,
1 serehstengel
9 kemirinootjes
1 theel, ketumbar
4 cm kencur
7 cm kunyit (kurkuma)
5 cm laos
6 rode lomboks
Cara Membuat:
bereiding:
Voor dit gerecht is verse vis noodzakelijk. Was de vis en snijd het open en was het daarna nog eens. Laat de vis 1,5 uur marineren in een mengsel van het zout en het limoensap. Snijd eerst de sjalotten en de sereh erg fijn. Bak daarna de sereh en de sjalotten droog gevolgd door de kemiri en ketumbar. Wrijf daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en smeer de vis hiermee in. Laat daarna de vis 12 uur rusten. Serveer daarna.