banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 25 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Sate Padang
sate uit Padang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 eetl arachide olie
900 gr rundvlees
2 kalfs of runderharten
700 gr kalfstong
450 gr runderpens
8 rode lomboks
2 eetl zout
6 cm kunyit (kurkuma)
6 cm gember (jahe/djahé)
1 theel jinten
1 1/2 theel ketumbar
3 cm laos, gekneusd
4 jerut purut blaadjes
2 salam blaadjes
5 cm kaneelstokje
2 serehstengels, gekneusd
225 ml water
800 ml dunne kokosmelk (santen cair)
saté stokjes

Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
450 ml kokosmelk
225 gr rijstmeel
2 theel zout
1/2 tomaat

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Wrijf of maal de lomboks en de kunyit fijn tot een pasta. Snijd het vlees in grote stukken. Snijd de gember fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook en de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan de overige ingrdiënten behalve de kokosmelk toe en laat het geheel voor 90 minuten zachtjes afgesloten sudderen. Voeg dan de kokosmelk toe en laat het nog 30 minuten sudderen. Schep dan het vlees uit de wok/wadjan.
Meng het rijstmeel met de kokosmelk tot een dunne pasta. Snijd de tomaat fijn en meng dit alles met het zout aan de achtergebleven saus en laat het zachtjes 10 minuten sudderen. Als de saus te dik wordt dan een beetje water toevoegen. Snijd het vlees in kleine stukjes en rijg deze gemengd aan de stokjes. Rooster het vervolgens bruin boven een houtkoolvuurtje en serveer het rijkelijk met de saus.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 65 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36329408