banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 3 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Icon Write a comment
Sate Padang - sate uit Padang

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Sate Padang
sate uit Padang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 eetl arachide olie
900 gr rundvlees
2 kalfs of runderharten
700 gr kalfstong
450 gr runderpens
8 rode lomboks
2 eetl zout
6 cm kunyit (kurkuma)
6 cm gember (jahe/djahé)
1 theel jinten
1 1/2 theel ketumbar
3 cm laos, gekneusd
4 jerut purut blaadjes
2 salam blaadjes
5 cm kaneelstokje
2 serehstengels, gekneusd
225 ml water
800 ml dunne kokosmelk (santen cair)
saté stokjes

Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
450 ml kokosmelk
225 gr rijstmeel
2 theel zout
1/2 tomaat

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Wrijf of maal de lomboks en de kunyit fijn tot een pasta. Snijd het vlees in grote stukken. Snijd de gember fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook en de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan de overige ingrdiënten behalve de kokosmelk toe en laat het geheel voor 90 minuten zachtjes afgesloten sudderen. Voeg dan de kokosmelk toe en laat het nog 30 minuten sudderen. Schep dan het vlees uit de wok/wadjan.
Meng het rijstmeel met de kokosmelk tot een dunne pasta. Snijd de tomaat fijn en meng dit alles met het zout aan de achtergebleven saus en laat het zachtjes 10 minuten sudderen. Als de saus te dik wordt dan een beetje water toevoegen. Snijd het vlees in kleine stukjes en rijg deze gemengd aan de stokjes. Rooster het vervolgens bruin boven een houtkoolvuurtje en serveer het rijkelijk met de saus.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 276 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40435481