Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sate Padang - sate uit Padang

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Sate Padang
sate uit Padang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 eetl arachide olie
900 gr rundvlees
2 kalfs of runderharten
700 gr kalfstong
450 gr runderpens
8 rode lomboks
2 eetl zout
6 cm kunyit (kurkuma)
6 cm gember (jahe/djahé)
1 theel jinten
1 1/2 theel ketumbar
3 cm laos, gekneusd
4 jerut purut blaadjes
2 salam blaadjes
5 cm kaneelstokje
2 serehstengels, gekneusd
225 ml water
800 ml dunne kokosmelk (santen cair)
saté stokjes

Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
450 ml kokosmelk
225 gr rijstmeel
2 theel zout
1/2 tomaat

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Wrijf of maal de lomboks en de kunyit fijn tot een pasta. Snijd het vlees in grote stukken. Snijd de gember fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook en de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan de overige ingrdiënten behalve de kokosmelk toe en laat het geheel voor 90 minuten zachtjes afgesloten sudderen. Voeg dan de kokosmelk toe en laat het nog 30 minuten sudderen. Schep dan het vlees uit de wok/wadjan.
Meng het rijstmeel met de kokosmelk tot een dunne pasta. Snijd de tomaat fijn en meng dit alles met het zout aan de achtergebleven saus en laat het zachtjes 10 minuten sudderen. Als de saus te dik wordt dan een beetje water toevoegen. Snijd het vlees in kleine stukjes en rijg deze gemengd aan de stokjes. Rooster het vervolgens bruin boven een houtkoolvuurtje en serveer het rijkelijk met de saus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 90 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911191