Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Lao Jiang Ji - 老姜鸡 - oude gember kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Lao Jiang Ji - 老姜鸡
oude gember kip

Ingrediënten:
600 gr kippendijen
7 teentjes knoflook
10 gr gedroogde judasoor, geweekt
9 cm jahe
1 eetl lichte sojasaus
1 theel donkere sojasaus
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1/2 theel witte peper
1/4 theel zout
1/4 theel palmsuiker
125 ml water
1 theel sesamolie
1 lente-ui
2 rode lomboks
2 eetl olie

Bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Hak de knoflook fijn en snijd de jahe in dunne plakjes. Hak de lomboks en de lente-ui fijn.
Verhit in een pan de olie en bak totdat deze van kleur verandert. Dan de jahe, de knoflook, de judasoor, de sojasaus, de rijstwijn, de peper, het zout en de palmsuiker toevoegen en roerbak voor 30 seconden. Dan het water toevoegen en met afgesloten pan nog 5 minuten bakken.
Verwijder de deksel en meng de lomboks en de sesam olie erdoor en laat de saus indikken. Meng dan de lente-ui erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 256 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42083696