banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Ayam Taliwang 2 - Geroosterde kip
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Taliwang 2
Geroosterde kip
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1500 gr kip
olie
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
1 eetl. limoensap
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
9 gedroogde rode rawits
5 kemirinootjes
3 kruidnagels
5 lange pepers (tabia bun, of anders zwarte peper)
1 eetl. trasi bakar
10 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 gerookte rode lomboks
7 rawits
3 cm kencur

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de palmsuiker, het zout, het limoensap en de kokosmelk. Snijd de kip open en sruk deze plat en wrijf het in met olie en zout. Daarna de kip tenminste 45 minuten marineren met de boemboe/kokosmelk. Schep de kip uit de marinade en laat de marinade 10 minuten zachtjes sudderen. Rooster vervolgens de kip boven een houtkoolvuurtje goudbruin en gaar maar bestrijkt de kip tijdens het roosteren regelmatig met de marinade.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 231 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39042420