banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 25 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Taliwang 2
Geroosterde kip
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1500 gr kip
olie
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
1 eetl. limoensap
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
9 gedroogde rode rawits
5 kemirinootjes
3 kruidnagels
5 lange pepers (tabia bun, of anders zwarte peper)
1 eetl. trasi bakar
10 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 gerookte rode lomboks
7 rawits
3 cm kencur

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de palmsuiker, het zout, het limoensap en de kokosmelk. Snijd de kip open en sruk deze plat en wrijf het in met olie en zout. Daarna de kip tenminste 45 minuten marineren met de boemboe/kokosmelk. Schep de kip uit de marinade en laat de marinade 10 minuten zachtjes sudderen. Rooster vervolgens de kip boven een houtkoolvuurtje goudbruin en gaar maar bestrijkt de kip tijdens het roosteren regelmatig met de marinade.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 106 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36329329