banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 14 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Ayam Taliwang 2 - Geroosterde kip
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Taliwang 2
Geroosterde kip
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1500 gr kip
olie
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
1 eetl. limoensap
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
9 gedroogde rode rawits
5 kemirinootjes
3 kruidnagels
5 lange pepers (tabia bun, of anders zwarte peper)
1 eetl. trasi bakar
10 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 gerookte rode lomboks
7 rawits
3 cm kencur

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de palmsuiker, het zout, het limoensap en de kokosmelk. Snijd de kip open en sruk deze plat en wrijf het in met olie en zout. Daarna de kip tenminste 45 minuten marineren met de boemboe/kokosmelk. Schep de kip uit de marinade en laat de marinade 10 minuten zachtjes sudderen. Rooster vervolgens de kip boven een houtkoolvuurtje goudbruin en gaar maar bestrijkt de kip tijdens het roosteren regelmatig met de marinade.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 261 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40095846