logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Taliwang 2
Geroosterde kip
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1500 gr kip
olie
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
1 eetl. limoensap
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
9 gedroogde rode rawits
5 kemirinootjes
3 kruidnagels
5 lange pepers (tabia bun, of anders zwarte peper)
1 eetl. trasi bakar
10 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 gerookte rode lomboks
7 rawits
3 cm kencur

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dit met de palmsuiker, het zout, het limoensap en de kokosmelk. Snijd de kip open en sruk deze plat en wrijf het in met olie en zout. Daarna de kip tenminste 45 minuten marineren met de boemboe/kokosmelk. Schep de kip uit de marinade en laat de marinade 10 minuten zachtjes sudderen. Rooster vervolgens de kip boven een houtkoolvuurtje goudbruin en gaar maar bestrijkt de kip tijdens het roosteren regelmatig met de marinade.

Add comment

Submit

who is online

We have 84 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160550