Telur Masak Belacan
gefrituurde eieren met trassi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 eieren
1 rode tomaat
2 groene tomaten
1/2 theel limoensap
5 jeruk purut blaadjes
1 theel zout
1 theel palmsuiker
200 ml water
4 eetl olie
water
olie
Haluskan:
bumbu:
6 rode lomboks
4 rode rawits
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 1/2 theel trassi bakar
Cara membuat:
bereiding;
Verhit in een pan voldoende water en kook de eieren hard. Laat deze daarna afkoelen en verwijder de schil. Verhit in een pan voldoende olie en frituur de eieren bruin. Laat de eieren daarna uitlekken en halveer deze.
Hak de tomaten grof. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg de jeruk purut en de tomaten toe en bak deze zacht. Voeg dan de eieren toe samen met het zout, de plamsuiker en het limoensap en meng alles goed. Dan het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.