Telur Lado Ijo
eieren in pittige groene saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
5 eieren, hardgekookt
1 salam blad
2 jeruk purut blaadjes
1 groene tomaat
1 cm laos
1/2 eetl zout
1 theel palmsuiker
1 theel limoensap
250 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
13 groene lomboks
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu tot een grove pasta. Snijde tomaat in kleine stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam, de jeruk purut en de laos voor 4 minuten, Voeg dan de tomaat toe en bak deze zacht. Dan de eieren, het zout, de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het limoensap en hetwater toevoegen en kook het geheel verder zachtjes totdat alle smaken goed gemengd zijn.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging Panggang Bumbu Tauco - gebakken gemarineerd rundvlees
- Ossenhaas in ketjap-oestersaus
- Sambal kemiri 2 - Sambal met kemirinootjes
- Gado-gado 1 - Groenten met pindasaus (Padang)
- Godogan buntut sapi - Gestoofde ossenstaart
- Daging masak taoco - gekruid gekookt rundvlees
- Ayam Bakar Kemiri - geroosterde kip met noten
- Bubur Ayam - Rijstepap met kip
- zoetzure soep met cellofaan mie - 酸辣粉
- Rendang Daging Minangkabau - rendang van rundvlees uit Padang
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...