gedroogd kruidig rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten
1 kilo rundvlees, in 4 stukken gesneden
2 theel. limoensap
2 eetl. olie
5000 ml water
zout
Haluskan:
boemboe:
9 teentjes knoflook
2 theel korianderzaadjes,
1 eetl gula jawa
2 lomboks
5 cm laos,
2 theel trassie
2 kruidnagelen
1 theel zout
1 theel zwarte peperkorrels
Cara membuat:
bereiding:
Breng het water aan de kook in een soepan en laat daarin het rundvlees ongeveer 1 uur trekken, totdat het vlees zacht geworden is. Haal het vlees uit de pan, sla het plan en trek er draadjes van.
Wrijf of maal van de ingrediënten voor de boemboe tot een pasta. Verhit de olie in een wok/wadjan en bak de boemboe 2 minuten. Voeg dan de draadjes vlees aan het mengsel toe en meng dit goed. Bak het mengsel totdat het droog is. Breng het mengsel op smaak met de limoensap.
ingrediënten
1 kilo rundvlees, in 4 stukken gesneden
2 theel. limoensap
2 eetl. olie
5000 ml water
zout
Haluskan:
boemboe:
9 teentjes knoflook
2 theel korianderzaadjes,
1 eetl gula jawa
2 lomboks
5 cm laos,
2 theel trassie
2 kruidnagelen
1 theel zout
1 theel zwarte peperkorrels
Cara membuat:
bereiding:
Breng het water aan de kook in een soepan en laat daarin het rundvlees ongeveer 1 uur trekken, totdat het vlees zacht geworden is. Haal het vlees uit de pan, sla het plan en trek er draadjes van.
Wrijf of maal van de ingrediënten voor de boemboe tot een pasta. Verhit de olie in een wok/wadjan en bak de boemboe 2 minuten. Voeg dan de draadjes vlees aan het mengsel toe en meng dit goed. Bak het mengsel totdat het droog is. Breng het mengsel op smaak met de limoensap.