Recente reacties

Ilona Van den akker 19 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Be Sampi Mesitsit - gedroogd kruidig rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Be Sampi Mesitsit
gedroogd kruidig rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten
1 kilo rundvlees, in 4 stukken gesneden
2 theel. limoensap
2 eetl. olie
5000 ml water
zout

Haluskan:
boemboe:
9 teentjes knoflook
2 theel korianderzaadjes,
1 eetl gula jawa
2 lomboks
5 cm laos,
2 theel trassie
2 kruidnagelen
1 theel zout
1 theel zwarte peperkorrels

Cara membuat:
bereiding:
Breng het water aan de kook in een soepan en laat daarin het rundvlees ongeveer 1 uur trekken, totdat het vlees zacht geworden is. Haal het vlees uit de pan, sla het plan en trek er draadjes van.
Wrijf of maal van de ingrediënten voor de boemboe tot een pasta. Verhit de olie in een wok/wadjan en bak de boemboe 2 minuten. Voeg dan de draadjes vlees aan het mengsel toe en meng dit goed. Bak het mengsel totdat het droog is. Breng het mengsel op smaak met de limoensap.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 130 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275570