Recente reacties

Ilona Van den akker 19 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Be Sampi Mesitsit - droog gebakken gekruid vlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Be Sampi Mesitsit
droog gebakken gekruid vlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
900 gr rundlvees
2000 ml water
1 eetl zout
1 eetl limoensap
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
9 teentjes knoflook
2 eetl ketumbar
1 eetl gerapste palmsuiker
7 cm laos
2 theel trassi
2 kruidnagels
1 theel zout
1 theel zwarte pepper

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en voeg het zout toe. snijd het vlees in 4 stukken en voeg dit toe aan de pan en laat het zachtjes voor 1 uur sudderen totdat het vlees zacht geworden is. Neem het vlees uit de pan en plet het. Pluk daarna het vlees uit elkaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak het geheel droog. Meng dan het limoensap erdoor en laat het afkoelen voor het serveren
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 135 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275570