zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Garang Asem Kudus - in bananenblad gestoomde kip uit Kudus
- Asem-Asem Buncis (Surakarta) - gestoofde boontjes met rundvlees
- Talam singkong - cassavecake
- Pininyahang Manok sa Gata - kip gestoofd in kokosmelk met ananas
- Kloey kai - Banaan in kokosmelk
- Rendang Itik - rendang van eend
- Nasi Goreng Paksoi - nasi goreng met paksoi
- Acar Kuning - ingelegde groenten met een pinda chili saus
- Goru Belanga - smoor van rundvlees uit de Molukken
- Njum 2
Lapis palaro - gekruid rundvlees


Lapis palaro
gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
400 gr ossenhaas
700 ml water
2 theel maïzena, opgelost in 1 eetlepel water
olie om te frituren
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rode lomboks
2 cm jahe
5 cm kencur
3 kruidnagels
1/4 theel nootmuskaat
1/4 theel jinten
1/2 theel ketumbar
1 1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg het vlees en de bumbu toe en kook het vlees gaar. Schep het vlees uit de pan en laat het vocht indikken tot 250ml en meng het met de maizena tot een saus.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees rondom bruin. Giet de saus over het vlees en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.