Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
7 Comments
Daging smoor - Gestoofd rundvlees

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Daging smoor
Gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr magere runderlappen
3 teentjes knoflook, uitgeperst
5 sjalotten, gesnipperd
1 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
1/4 theel gemalen kruidnagels
zout naar smaak
scheutje azijn
2 eetl olie
1 tomaat, ontveld
4 eetl kecap manis
300 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit daarin de genipperde uien, de knoflook en de overige kruiden met wat zout. Snijd het vlees in dobbelstentjes en bak het rondom bruin. Snijd de tomaat in stukjes en doe deze tezamen met de kecap, een scheutje azijn en het water bij het vlees en laat dit 3 uur zachtjes stoven. Eventueel wat water en ketjap toevoegen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Connie · 3 years ago
    Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
  • This commment is unpublished.
    Nachita Wolff Schoem · 4 years ago
    Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

    @ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
  • This commment is unpublished.
    Rebacaatje · 5 years ago
    Dit is echt lekker. Op het eind wat sambal erdoor gedaan. Heerlijk. Zoet met klein beetje pit
  • This commment is unpublished.
    Frank Doeve · 6 years ago
    Vandaag de Daging smoor gemaakt,
    Puur,onvervalst genieten! Man, wat was dat lekker! Ook mijn kleine man van 3 jaar heeft zitten smullen! Dikke 5 sterren!
  • This commment is unpublished.
    Rowan · 6 years ago
    Gerecht ziet er heerlihk uit! Ik heb het recept gevolgd maar het werd helaas niet donker van kleur. Wat doe ik fout?
  • This commment is unpublished.
    Richard · 6 years ago
    Eergisteren gemaakt en gisteren opgegeten. Smaakt nog lekkerder na een dagje in de koelkast!
  • This commment is unpublished.
    gre · 8 years ago
    :)dit is een van de aller lekkerste heerlijke gerechten die ik ken,
    vaak zelf geprobeerd.
    en nu heb ik het juiste recept.
    ik had het recept ooit wel eens,
    maar ben het kwijtgeraakt.
    ik volg niet altijd precies alles maar meer in grote lijnen.

who is online

We hebben 232 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41065000