Bahan-bahan: ingrediënten: 400 gr magere runderlappen 3 teentjes knoflook, uitgeperst 5 sjalotten, gesnipperd 1 theel peper 1/2 theel nootmuskaat 1/4 theel gemalen kruidnagels zout naar smaak scheutje azijn 2 eetl olie 1 tomaat, ontveld 4 eetl kecap manis 300 ml water
Cara membuat: bereiding: Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit daarin de genipperde uien, de knoflook en de overige kruiden met wat zout. Snijd het vlees in dobbelstentjes en bak het rondom bruin. Snijd de tomaat in stukjes en doe deze tezamen met de kecap, een scheutje azijn en het water bij het vlees en laat dit 3 uur zachtjes stoven. Eventueel wat water en ketjap toevoegen.
Gegevens
Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe
@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Vandaag de Daging smoor gemaakt,
Puur,onvervalst genieten! Man, wat was dat lekker! Ook mijn kleine man van 3 jaar heeft zitten smullen! Dikke 5 sterren!
:)dit is een van de aller lekkerste heerlijke gerechten die ik ken,
vaak zelf geprobeerd.
en nu heb ik het juiste recept.
ik had het recept ooit wel eens,
maar ben het kwijtgeraakt.
ik volg niet altijd precies alles maar meer in grote lijnen.