Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Buncis Begane - sperziebonen met garnalen in gekruide saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Buncis Begane
sperziebonen met garnalen in gekruide saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr sperziebonen
100 gr garnalen
2 serehstengels
2 salam blaadjes
50 gr geraspte kokos
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
300 ml santen cair
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 kemiri noten
2 cm kunyit
1/2 theel jinten
1/2 theel ketumbar
2 cm laos
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de bonen in de lengte doormidden en maak de garnalen schoon. Rooster de kokos droog in een koekepan en wrijf deze daarna grof. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh en de salam voor 4 minuten. Voeg de garnalen toe en bak deze 2 minuten. Dan de boontjes, de kokos, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng alles goed. Vervolgens de santen toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.


Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 76 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41017853