Tape Ketan
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 bol ragi of anders bakkersgist
250 ml water
3 teentjes knoflook, gekneusd
250 g witte of zwarte kleefrijst
Cara membuat:
bereiding:
Maal de rijst zeer grof en zeef dit zodat alleen de grove rijst overblijft. Week de rijst met de knoflook in voldoende water voor een paar uur. Haal de knoflook uit de pan en stoom de rijst gaar. Wrijf of maal de ragi fijn en meng dit met de rijst. Zet de rijst in een afsluitbare kom op een warme plek voor een paar dagen.
Zoeken
Laatst gelezen
- Koa Powd Tod - Maiskoekjes
- Sayur bayem jagung - spinaziesoep met jonge maïs
- Panang Nua - droge curry van rundvlees
- Kari Ayam Lengkuas - Kip Kerrie met laos
- Pho-Pbia - Thaise loempia's
- Sambal goreng Ati
- Kentang goreng tolol - gebakken vlees aardappelen
- Pallu sanroh - gestoofde kip in kokosmelk met limoensap
- Sayur asem - tamarindesoep
- Aduk-Aduk Tegal - pittige gebakken tempe met ei
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...