banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

KokkieBlanda 5 hours ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Peter PvW 16 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Carla 26 days ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 2 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
1 Comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Rawon
zwarte rundvleessoep
Bahan-bahan:
ingregiënten:
1000 ml water
400 g runderpoelet
2,5 cm laos
1 serehstengel, gekneusd
3 djeruk perut blaadjes
3 salam blaadjes
1 theel witte peper
zout
4 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 kluwek (pit)
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks (Spaanse peper)
3 cm kunjit (turmeriek)

Taburan:
garnering:
100 g taugé of falfalla
bawang goreng

Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd daarna het vlees in pouletstukjes. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe ongeveer 3 minuten. Voeg dan de laos, de sereh en djeruk perut, de salam bij en bak dit zachtjes 2 minuten mee.
Vervolgens het vlees toevoegen, eventueel naar smaak peper en zout en bak het vlees nog 5 minuten. Dan het water erbij doen en het geheel zo'n 2 uur laten sudderen totdat het vlees gaar is.
Serveren met taugé en bawang goreng
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    hanskoning · 5 years ago
    Ik heb wat geleend van soto ayam: als groenten- behalve taoge- ook nog zeer fijn geneden prei en selderie erbij + schijfjes hartgekookt ei, eventueel sambel arbij rawon over de rijst, husselen en nassen mar. Enak sekali dese en gesond!

who is online

We hebben 64 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36229982