Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
1 Comment
Rawon - zwarte rundvleessoep

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Rawon
zwarte rundvleessoep
Bahan-bahan:
ingregiënten:
1000 ml water
400 g runderpoelet
2,5 cm laos
1 serehstengel, gekneusd
3 djeruk perut blaadjes
3 salam blaadjes
1 theel witte peper
zout
4 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 kluwek (pit)
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks (Spaanse peper)
3 cm kunjit (turmeriek)

Taburan:
garnering:
100 g taugé of falfalla
bawang goreng

Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd daarna het vlees in pouletstukjes. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe ongeveer 3 minuten. Voeg dan de laos, de sereh en djeruk perut, de salam bij en bak dit zachtjes 2 minuten mee.
Vervolgens het vlees toevoegen, eventueel naar smaak peper en zout en bak het vlees nog 5 minuten. Dan het water erbij doen en het geheel zo'n 2 uur laten sudderen totdat het vlees gaar is.
Serveren met taugé en bawang goreng
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    hanskoning · 8 years ago
    Ik heb wat geleend van soto ayam: als groenten- behalve taoge- ook nog zeer fijn geneden prei en selderie erbij + schijfjes hartgekookt ei, eventueel sambel arbij rawon over de rijst, husselen en nassen mar. Enak sekali dese en gesond!

who is online

We hebben 716 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906413