banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 27 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon 1 Comment
Rawon - zwarte rundvleessoep

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Rawon
zwarte rundvleessoep
Bahan-bahan:
ingregiënten:
1000 ml water
400 g runderpoelet
2,5 cm laos
1 serehstengel, gekneusd
3 djeruk perut blaadjes
3 salam blaadjes
1 theel witte peper
zout
4 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 kluwek (pit)
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks (Spaanse peper)
3 cm kunjit (turmeriek)

Taburan:
garnering:
100 g taugé of falfalla
bawang goreng

Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd daarna het vlees in pouletstukjes. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe ongeveer 3 minuten. Voeg dan de laos, de sereh en djeruk perut, de salam bij en bak dit zachtjes 2 minuten mee.
Vervolgens het vlees toevoegen, eventueel naar smaak peper en zout en bak het vlees nog 5 minuten. Dan het water erbij doen en het geheel zo'n 2 uur laten sudderen totdat het vlees gaar is.
Serveren met taugé en bawang goreng
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    hanskoning · 7 years ago
    Ik heb wat geleend van soto ayam: als groenten- behalve taoge- ook nog zeer fijn geneden prei en selderie erbij + schijfjes hartgekookt ei, eventueel sambel arbij rawon over de rijst, husselen en nassen mar. Enak sekali dese en gesond!

who is online

We hebben 137 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40674895