Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Gulai Kapa
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 

Gulai Kapa

 Bahan-bahan:

ingrediënten:

250 gr kousenband
1 kleine jonge nangka (400 gr)
225 gr gesneden bamboescheuten
2 rijpe tomaten
1 eetlepel zout
4 eieren
800 ml kokosmelk
1 kunyitblad
4 jeruk purutblaadjes
1 serehstengel, gekneusd
4 eetl olie

haluskan:
boemboe:
3 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
10 rode lomboks
4 kemiri-noten

Care membuat:
bereiding:
Kook de eieren en laat deze afkoelen en halveer deze. Snijd de kouseband in kleine stukjes en het vruchtvlees van de jonge nangka in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de jerut purut en het kunyitblad toe samen met de in partjes gesneden tomaten en bak dit nog 3 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen samen met de kouseband, de nangka en de bamboescheuten en laat dit 30 minuten zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt. voeg dan de eieren toe en laat dit nog 5 minuten meesudderen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 243 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40922736