logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...

Gulai Kapa

 Bahan-bahan:

ingrediënten:

250 gr kousenband
1 kleine jonge nangka (400 gr)
225 gr gesneden bamboescheuten
2 rijpe tomaten
1 eetlepel zout
4 eieren
800 ml kokosmelk
1 kunyitblad
4 jeruk purutblaadjes
1 serehstengel, gekneusd
4 eetl olie

haluskan:
boemboe:
3 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
10 rode lomboks
4 kemiri-noten

Care membuat:
bereiding:
Kook de eieren en laat deze afkoelen en halveer deze. Snijd de kouseband in kleine stukjes en het vruchtvlees van de jonge nangka in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de jerut purut en het kunyitblad toe samen met de in partjes gesneden tomaten en bak dit nog 3 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen samen met de kouseband, de nangka en de bamboescheuten en laat dit 30 minuten zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt. voeg dan de eieren toe en laat dit nog 5 minuten meesudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 70 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421661