Gulai Kapa
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr kousenband
1 kleine jonge nangka (400 gr)
225 gr gesneden bamboescheuten
2 rijpe tomaten
1 eetlepel zout
4 eieren
800 ml kokosmelk
1 kunyitblad
4 jeruk purutblaadjes
1 serehstengel, gekneusd
4 eetl olie
haluskan:
boemboe:
3 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
10 rode lomboks
4 kemiri-noten
Care membuat:
bereiding:
Kook de eieren en laat deze afkoelen en halveer deze. Snijd de kouseband in kleine stukjes en het vruchtvlees van de jonge nangka in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de jerut purut en het kunyitblad toe samen met de in partjes gesneden tomaten en bak dit nog 3 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen samen met de kouseband, de nangka en de bamboescheuten en laat dit 30 minuten zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt. voeg dan de eieren toe en laat dit nog 5 minuten meesudderen.
1 kleine jonge nangka (400 gr)
225 gr gesneden bamboescheuten
2 rijpe tomaten
1 eetlepel zout
4 eieren
800 ml kokosmelk
1 kunyitblad
4 jeruk purutblaadjes
1 serehstengel, gekneusd
4 eetl olie
haluskan:
boemboe:
3 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
10 rode lomboks
4 kemiri-noten
Care membuat:
bereiding:
Kook de eieren en laat deze afkoelen en halveer deze. Snijd de kouseband in kleine stukjes en het vruchtvlees van de jonge nangka in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de jerut purut en het kunyitblad toe samen met de in partjes gesneden tomaten en bak dit nog 3 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen samen met de kouseband, de nangka en de bamboescheuten en laat dit 30 minuten zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt. voeg dan de eieren toe en laat dit nog 5 minuten meesudderen.