Gulai Jariang
in pittig gekruide kokosmelk gestoofde jengkol
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr jengkol
350 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
2 serai/sereh/citroengras
4 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
1 cm asam kandis
water
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
1 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Week eerst de jengkol voor 2 uur in water. Schil de jengkol daarna en rasp deze. Pers het sap eruit. Verhit in een pan het water en kook de jengkol zacht. Giet daarna het water af. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de serai, de jeruk purut en het kunyit blad en breng aan de kook. Dan de jengkol toevoegen en breng opnieuw aan de kook. Voeg dan de asam kandis toe en kook het verder op laag vuur totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kung Sai - Pikante garnalen
- Oseng-Oseng Daging Mercon Sayuran - gestoofd gekruid rundvlees met groenten
- Tumisan Sayur - groenten met tahu
- Dak Cheonggyeongchae Bokkeum 닭청경채볶음 - roerbak van kip met paksoy
- Kek Dang - Groentesoep met kipgehaktballetjes
- Sate Klopo Surabaya - sate van rundvlees gekruid met kokos
- Sambal Goreng Ayam
- Gadon Tempe - gemengde gekruide gestoomde tempe
- Ekstrak Kopi
- Labu yang terisi - gestoofde pompoen
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...