logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gulai Jariang
in pittig gekruide kokosmelk gestoofde jengkol

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr jengkol
350 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
2 serai/sereh/citroengras
4 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
1 cm asam kandis
water

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
1 cm kunyit

Cara membuat:
bereiding:
Week eerst de jengkol voor 2 uur in water. Schil de jengkol daarna en rasp deze. Pers het sap eruit. Verhit in een pan het water en kook de jengkol zacht. Giet daarna het water af. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de serai, de jeruk purut en het kunyit blad en breng aan de kook. Dan de jengkol toevoegen en breng opnieuw aan de kook. Voeg dan de asam kandis toe en kook het verder op laag vuur totdat de saus is ingedikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 93 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176569