zoeken
Recente reacties


Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.




Laatst gelezen
- Sambal Lado Uwok - gestoomde sambal met ikan teri
- Ayam Piendang Serani
- Lalap Indonesia
- Sarang Burung Ikan Teri - knapperige vogelnestje met gedroogde visjes
- Ayam Besengek
- Ayam Suwir Kemangi - gesnipperde gestoofde kip met kemangi
- Be celeng gerangasem base bali - gemarineerd varkensvlees
- Acer Jahe
- Gang Garee Gai - matsaman kip curry
- Gule itik - eend in een pittige en kruidige kokossaus
Kuweh Nasi - Rijstkoekjes


Kuweh Nasi
Rijstkoekjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr. rijst (gekookt)
2 eieren
80 gr. suiker
1 limoen
1/2 theel kaneelpoeder
1/4 theel zout
80 gr. rijstemeel
olie
kaneelpoeder
poedersuiker
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de rijst bij voorkleur 1 dag van tevoren en laat deze goed afkoelen. Rasp de limoen totdat er 1 theel gerapste limoenschil is. Splits de eieren en meng de dooiers goed met 1 theel limoensap en 1/2 theel kaneel. Klop de eiwitten met het zout stijf. Maak de rijst goed los en meng hierdoor het meel en de dooiers. Vervolgens het eitwit erdoor heen scheppen.
Verhit in een wok/wadjan of koekenpan de olie en bak de koekjes van het mengsel. Neem niet te grote hoeveelheden tegelijk want de koekjes moetn aan beide kanten goudbruin worden.
Bestooi de koekjes voor het serveren met een mengsel van poedersuiker en kaneel naar smaak.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Be the first to comment.