logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...

Kuweh Nasi
Rijstkoekjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr. rijst (gekookt)
2 eieren
80 gr. suiker
1 limoen
1/2 theel kaneelpoeder
1/4 theel zout
80 gr. rijstemeel
olie 
kaneelpoeder
poedersuiker

Cara membuat:
Bereiding:
Kook de rijst bij voorkleur 1 dag van tevoren en laat deze goed afkoelen. Rasp de limoen totdat er 1 theel gerapste limoenschil is. Splits de eieren en meng de dooiers goed met 1 theel limoensap en 1/2 theel kaneel. Klop de eiwitten met het zout stijf. Maak de rijst goed los en meng hierdoor het meel en de dooiers. Vervolgens het eitwit erdoor heen scheppen.
Verhit in een wok/wadjan of koekenpan de olie en bak de koekjes van het mengsel. Neem niet te grote hoeveelheden tegelijk want de koekjes moetn aan beide kanten goudbruin worden.
Bestooi de koekjes voor het serveren met een mengsel van poedersuiker en kaneel naar smaak.

Add comment

Submit

who is online

We have 82 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44391809