Sayur Terjun Rebung
bamboescheuten met aardappelen en rundvlees in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr bamboescheuten
150 gr zoete aardappel
1 blok tahu
250 gr rundvlees
800 ml water
1 eetl zout
150 ml santen asli
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kunyit
3 kemiri noten
1 eetl ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes, de bamboe in dunne reepjes, de aardappel en de tahu in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees met de bumbu toe en kook het vlees gaar. Dan de bamboe, de aardappel en de tahu toevoegen en meng alles goed. Voeg het zout toe en giet de kokosmelk langzaam toe en kook het geheel zachtjes gaar. Voortdurend roeren zodat de santen niet splits.