boemboe voor rundvlees gerechten
Bahan-bahan:
Ingrediënten
9 sjalotten
7 teentjes knoflook
5 cm gember
10 cm laos
6 rode pepers
10 kemirienoten
1 eetl korianderzaadjes
1 eetl zwarte peperkorrels
4 eetl fijngehakte gula djawa (palmsuiker)
4 eetl olie
2 salemblaadjes
Haluskan:
Boemboe:
Cara membuat
Bereiding:
Schil en hak/snijd fijn de sjalotten, de knflook, de gember en de laos. Ontdoe de pepers van hun zaadlijsten en hak/snijd deze ook fijn.
Maal of wrijf alle ingrediënten fijn, behalve de olie en salamblaadjes. Verhit de olie in een wadjan/wok. Voeg vervolgens alle ingrediënten en de salam toe en bak dit 5 minuten op middelhoog vuur. Blijven roeren totdat de boemboe goud kleurt. Af laten koelen voordat het gebruik wordt.
Ingrediënten
9 sjalotten
7 teentjes knoflook
5 cm gember
10 cm laos
6 rode pepers
10 kemirienoten
1 eetl korianderzaadjes
1 eetl zwarte peperkorrels
4 eetl fijngehakte gula djawa (palmsuiker)
4 eetl olie
2 salemblaadjes
Haluskan:
Boemboe:
Cara membuat
Bereiding:
Schil en hak/snijd fijn de sjalotten, de knflook, de gember en de laos. Ontdoe de pepers van hun zaadlijsten en hak/snijd deze ook fijn.
Maal of wrijf alle ingrediënten fijn, behalve de olie en salamblaadjes. Verhit de olie in een wadjan/wok. Voeg vervolgens alle ingrediënten en de salam toe en bak dit 5 minuten op middelhoog vuur. Blijven roeren totdat de boemboe goud kleurt. Af laten koelen voordat het gebruik wordt.