pittig geblancheerde vis
Ingrediënten:
250 gr visfilet
1/8 theel zout
1/8 theel witte peper
1 theel Shaoxing rijstwijn
1 theel maizena
15 gedroogde pepers/lomboks
2 theel Sichuan peperkorrels
250 gr bleekselderij / tauge
1 1/2 eetl olie
Ingrediënten bouillon:
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 lente-ui
1 1/2 eetl Sichuan chilli bean paste / doubanjiang
1 theel chilli poeder
400 ml kippenboullon (of water)
2 eetl olie
Garnering:
koriander
2 eetl olie
Bereiding:
Snijd de vis in stukjes en marineer deze met het zout, de peper, de rijstwijn en de maizen voor 5 minuten. Snijd de bleekselderij in dunne reepjes. Hak de knoflook en de jahe fijn. Snijd de lente-ui en de koriander fijn.
Verhit in een pan op laag vuur 1/2 eetl olie en bak de lomboks en de Sichuan peperkorrels voor 4 minuten. Hak deze daarna grof en zet apart.
Verhit in een pan 1 eetl olie en roerbak de bleekselderij voor 1 1/2 minuut en zet apart (30 seconden voor de tauge)
Verhit in een pan voor de bouillon de olie en fruit de knoflook, de jahe en de lente-ui voor 2 minuten. voeg dan de Sichuan pasta en de chilli poeder toe en meng goed. Dan de bouillon toevoegen en breng aan de kook. Voeg dan de vis toe en blancheer deze gaar.
Leg de bleekselderij/tauge in een kom en schep de vis en de bouillon erover. Strooi daarover de koriander en de lomboks. Verhit in een pan de 2 eetl olie en schep deze over de lomboks en serveer.