Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Shui Zhu Yu - 水煮鱼 - pittig geblancheerde vis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Shui Zhu Yu - 水煮鱼
pittig geblancheerde vis

Ingrediënten:
250 gr visfilet
1/8 theel zout
1/8 theel witte peper
1 theel Shaoxing rijstwijn
1 theel maizena
15 gedroogde pepers/lomboks
2 theel Sichuan peperkorrels
250 gr bleekselderij / tauge
1 1/2 eetl olie

Ingrediënten bouillon:
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 lente-ui
1 1/2 eetl Sichuan chilli bean paste / doubanjiang
1 theel chilli poeder
400 ml kippenboullon (of water)
2 eetl olie

Garnering:
koriander
2 eetl olie

Bereiding:
Snijd de vis in stukjes en marineer deze met het zout, de peper, de rijstwijn en de maizen voor 5 minuten. Snijd de bleekselderij in dunne reepjes. Hak de knoflook en de jahe fijn. Snijd de lente-ui en de koriander fijn.
Verhit in een pan op laag vuur 1/2 eetl olie en bak de lomboks en de Sichuan peperkorrels voor 4 minuten. Hak deze daarna grof en zet apart.
Verhit in een pan 1 eetl olie en roerbak de bleekselderij voor 1 1/2 minuut en zet apart (30 seconden voor de tauge)
Verhit in een pan voor de bouillon de olie en fruit de knoflook, de jahe en de lente-ui voor 2 minuten. voeg dan de Sichuan pasta en de chilli poeder toe en meng goed. Dan de bouillon toevoegen en breng aan de kook. Voeg dan de vis toe en blancheer deze gaar.
Leg de bleekselderij/tauge in een kom en schep de vis en de bouillon erover. Strooi daarover de koriander en de lomboks. Verhit in een pan de 2 eetl olie en schep deze over de lomboks en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 154 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932565