logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Shui Zhu Yu - 水煮鱼
pittig geblancheerde vis

Ingrediënten:
250 gr visfilet
1/8 theel zout
1/8 theel witte peper
1 theel Shaoxing rijstwijn
1 theel maizena
15 gedroogde pepers/lomboks
2 theel Sichuan peperkorrels
250 gr bleekselderij / tauge
1 1/2 eetl olie

Ingrediënten bouillon:
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 lente-ui
1 1/2 eetl Sichuan chilli bean paste / doubanjiang
1 theel chilli poeder
400 ml kippenboullon (of water)
2 eetl olie

Garnering:
koriander
2 eetl olie

Bereiding:
Snijd de vis in stukjes en marineer deze met het zout, de peper, de rijstwijn en de maizen voor 5 minuten. Snijd de bleekselderij in dunne reepjes. Hak de knoflook en de jahe fijn. Snijd de lente-ui en de koriander fijn.
Verhit in een pan op laag vuur 1/2 eetl olie en bak de lomboks en de Sichuan peperkorrels voor 4 minuten. Hak deze daarna grof en zet apart.
Verhit in een pan 1 eetl olie en roerbak de bleekselderij voor 1 1/2 minuut en zet apart (30 seconden voor de tauge)
Verhit in een pan voor de bouillon de olie en fruit de knoflook, de jahe en de lente-ui voor 2 minuten. voeg dan de Sichuan pasta en de chilli poeder toe en meng goed. Dan de bouillon toevoegen en breng aan de kook. Voeg dan de vis toe en blancheer deze gaar.
Leg de bleekselderij/tauge in een kom en schep de vis en de bouillon erover. Strooi daarover de koriander en de lomboks. Verhit in een pan de 2 eetl olie en schep deze over de lomboks en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 67 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392134