banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 11 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Shui Zhu Yu - 水煮鱼 - pittig geblancheerde vis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Shui Zhu Yu - 水煮鱼
pittig geblancheerde vis

Ingrediënten:
250 gr visfilet
1/8 theel zout
1/8 theel witte peper
1 theel Shaoxing rijstwijn
1 theel maizena
15 gedroogde pepers/lomboks
2 theel Sichuan peperkorrels
250 gr bleekselderij / tauge
1 1/2 eetl olie

Ingrediënten bouillon:
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 lente-ui
1 1/2 eetl Sichuan chilli bean paste / doubanjiang
1 theel chilli poeder
400 ml kippenboullon (of water)
2 eetl olie

Garnering:
koriander
2 eetl olie

Bereiding:
Snijd de vis in stukjes en marineer deze met het zout, de peper, de rijstwijn en de maizen voor 5 minuten. Snijd de bleekselderij in dunne reepjes. Hak de knoflook en de jahe fijn. Snijd de lente-ui en de koriander fijn.
Verhit in een pan op laag vuur 1/2 eetl olie en bak de lomboks en de Sichuan peperkorrels voor 4 minuten. Hak deze daarna grof en zet apart.
Verhit in een pan 1 eetl olie en roerbak de bleekselderij voor 1 1/2 minuut en zet apart (30 seconden voor de tauge)
Verhit in een pan voor de bouillon de olie en fruit de knoflook, de jahe en de lente-ui voor 2 minuten. voeg dan de Sichuan pasta en de chilli poeder toe en meng goed. Dan de bouillon toevoegen en breng aan de kook. Voeg dan de vis toe en blancheer deze gaar.
Leg de bleekselderij/tauge in een kom en schep de vis en de bouillon erover. Strooi daarover de koriander en de lomboks. Verhit in een pan de 2 eetl olie en schep deze over de lomboks en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 146 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40075042