Seruit Lampung
vissalade uit Lampung
Bahana-bahan:
ingrediënten:
500 gr tonijn
1 limoen (sap)
1/2 theel zout
4 teentjes knoflook
1 mangga kweni / kwini
1 tomaat
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
75 ml heet water
Haluskan:
bumbu:
1 theel trassi
6 sjalotjes
4 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Hak de knoflook grof en marineer hiermee samen met het zout en het limoensap de vis en laat dit 15 minuten staan. Snijd de kwini en de tomaat julliene. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Rooster de vis boven een houtskool vuurtje langzaam gaar en versnipper de vis. Meng de kwini met de tomaat en de vis. Meng dan de bumbu en het water erdoor gevolgd door het zout en de palmsuiker. Meng alles goed door elkaar en serveer.