logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Cocok
gebakken gestoofde kip in een pikante saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl.olie
zout naar smaak
1/2 eetl. asem
2 jeruk purutblaadjes
300 ml dunne kokosmelk (santen cair)

Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 theel.trassi
2 cm kencur
4 cm laos
1 eetl.ketumbar
1/2 eetl. jintan
1/2 theel. peper

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in grove stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip rondom bruin. Schep uit de wok/wadjan en laat uitlekken. Fruit in dezelfde olie de boemboe samen met de sereh voor 3 minuten. Voeg vervolgens het zout, de asem, de jerut purutblaadjes en de kokosmelk toe en laat dit mengsel aan de kook komen. Vervolgens de kip weer toevoegen en de kip in 40 minuten zachtjes gaar stoven.

Add comment

Submit

who is online

We have 53 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160522