gebakken gestoofde kip in een pikante saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl.olie
zout naar smaak
1/2 eetl. asem
2 jeruk purutblaadjes
300 ml dunne kokosmelk (santen cair)
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 theel.trassi
2 cm kencur
4 cm laos
1 eetl.ketumbar
1/2 eetl. jintan
1/2 theel. peper
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in grove stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip rondom bruin. Schep uit de wok/wadjan en laat uitlekken. Fruit in dezelfde olie de boemboe samen met de sereh voor 3 minuten. Voeg vervolgens het zout, de asem, de jerut purutblaadjes en de kokosmelk toe en laat dit mengsel aan de kook komen. Vervolgens de kip weer toevoegen en de kip in 40 minuten zachtjes gaar stoven.
ingrediënten:
1 kip
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl.olie
zout naar smaak
1/2 eetl. asem
2 jeruk purutblaadjes
300 ml dunne kokosmelk (santen cair)
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 theel.trassi
2 cm kencur
4 cm laos
1 eetl.ketumbar
1/2 eetl. jintan
1/2 theel. peper
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in grove stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip rondom bruin. Schep uit de wok/wadjan en laat uitlekken. Fruit in dezelfde olie de boemboe samen met de sereh voor 3 minuten. Voeg vervolgens het zout, de asem, de jerut purutblaadjes en de kokosmelk toe en laat dit mengsel aan de kook komen. Vervolgens de kip weer toevoegen en de kip in 40 minuten zachtjes gaar stoven.