Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Sateh Ayam 2 - saté van kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sateh Ayam 2
saté van kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kipfilet
satéstokjes
2 eetl olie

bahan-bahan marinade:
ingrediënten:
5 teentjes knoflook
5 eetl. ketjap manis

bahan-bahan saus:
ingrediënten:
10 rode sjalotten
2 eetl. olie
2 teentje knoflook
4 rawits
25 g gebakken pinda's
1 theel, trasi bakar
zout naar smaak
3 eetl. kecap manis
1 citroen (sap)

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de marinade fijn tot een sausje. Snijd het vlees in kleine stukjes en meng dit door de marinade. Laat dit minimaal 1 uur staan. Rijg het vlees aan de stokjes en rooster het vlees bruin en gaar in 5 minuten. Snijd de sjalotten in dunnen plakjes. Wrijf of maal de overige ingrediënten voor de saus fijn tot een boemboe (pasta). Verhit in een wok/wadjan 1 eetl olie en frituur de sjalotten goudbruin. Meng de boemboe met de ketjap en het citroensap. Serveer de saté met de saus en bestrooi dit met de gebakken sjalotten.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 643 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40915735