logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sateh Ayam Banjar
kipsate met een pittige kecap-tomaten saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kipfilet
2 eetl kecap manis
3 eetl olie
sate prikkers
 
bumbu marinade:
ingrediënten:
5 rode lomboks
3 rawits
5 teentjes knoflook
1 theel trassi petis
1 theel zout
1 theel palmsuiker
10 tomaten
 
Cara membuat:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een gladde saus. Snijd de kip in stukjes. Voeg de kip toe samen met de olie en de kecap toe aan de marinade en laat dit tenminste 2 uur intrekken.
Rijg het vlees aan de satestokjes en rooster dit langzaam boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Verhit in een pan de marinade en serveer deze bij de sate.

Add comment

Submit

who is online

We have 173 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151529