zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Gai Pad Med Mamuang Himaphan - kip met cashew noten
- Guisadong Repolyo - gestoofde kool met vlees
- Sambal cabai hijau - sambal van groene peper
- Paha Ayam Bakar Bawang - gebakken/geroosterde kip
- Sambal Goreng Tahu Tempeh
- Siu Yuk 燒肉 - Chinees varkensgebraad
- Rendang nangka - gekruide nangka
- Bawal Goreng Saus Tomat - gebakken vis in kruidige tomatensaus
- Semur Ayam Pedas Manis - zoetige en pittige smoor van kip
- Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
Gay Hor Nueng - rode kip curry hapjes


Gay Hor Nueng
rode kip curry hapjes
rode kip curry hapjes
ingrediënten:
50 gr kipfilet
50 gr thaise aubergines
50 gr sperziebonen
40 gr oesterzwam
40 gr lenteuitje
2 eetl rode curry pasta (zie recept)
5 teentjes knoflook
4 rode rawits
3 eetl vissaus (nam pla)
2 eetl lichte sojasaus
1/2 theel rietsuiker
3 eetl olie
2 eetl geroosterde sesamzaadjes
bananenblad
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Snijd de knoflook en de rawits fijn envenals de lenteui, de aubergines en de sperziebonen. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees voor 2 minuten. voeg dan de knoflook en de rawits toe en bak dit nog 30 seconden. Dan de overige ingrediënten toevoegen en dit nog 1 minuut bakken. Verdeel het mengsel in een aantal porties en verpak dit in bananenblad en stoom deze in 15 minuten gaar.
50 gr kipfilet
50 gr thaise aubergines
50 gr sperziebonen
40 gr oesterzwam
40 gr lenteuitje
2 eetl rode curry pasta (zie recept)
5 teentjes knoflook
4 rode rawits
3 eetl vissaus (nam pla)
2 eetl lichte sojasaus
1/2 theel rietsuiker
3 eetl olie
2 eetl geroosterde sesamzaadjes
bananenblad
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Snijd de knoflook en de rawits fijn envenals de lenteui, de aubergines en de sperziebonen. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees voor 2 minuten. voeg dan de knoflook en de rawits toe en bak dit nog 30 seconden. Dan de overige ingrediënten toevoegen en dit nog 1 minuut bakken. Verdeel het mengsel in een aantal porties en verpak dit in bananenblad en stoom deze in 15 minuten gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.