Atjar van Artisjokharten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 eetl. olie
1 salamblad
2 uien
300 ml azijn
3 teentjes knoflook
2 eetl. suiker
1 cm gember (jahe/djahé)
200 gr. artisjokharten.
1 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de gember en de kunyit fijn. Snijd de uien en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de uien, de knoflook en de gember voor 3 minuten. Voeg dan de kunyit, de salam, de suiker en de azijn toe en laat dit zachtjes koken totdat de suiker is opgelost. Leg de artisjokken een een pot en giet het mengsel erover en laat het afkoelen.
ingrediënten:
2 eetl. olie
1 salamblad
2 uien
300 ml azijn
3 teentjes knoflook
2 eetl. suiker
1 cm gember (jahe/djahé)
200 gr. artisjokharten.
1 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de gember en de kunyit fijn. Snijd de uien en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de uien, de knoflook en de gember voor 3 minuten. Voeg dan de kunyit, de salam, de suiker en de azijn toe en laat dit zachtjes koken totdat de suiker is opgelost. Leg de artisjokken een een pot en giet het mengsel erover en laat het afkoelen.