Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Pepes udang - garnalenpakketjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pepes udang
garnalenpakketjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr garnalen
1 tomaat
3 takjes citroenbasilicum
zout naar smaak
2 salam blad
bananenblad
houten prikkers

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel. ketumbar
1 theel. trasi bakar
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
6 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel
5 jeruk purutblaadjes
1 asem

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng dit met de garnalen, het zout en in partjes gesneden tomaat en laat dit 2,5 uur marineren. Vervolgens het mengsel op een stuk bananenblad leggen samen met de basilicumblaadjes en de salam en vouw het dicht als een pakketje. Zet de uiteinden dicht met de prikkers en stoom het in 20 minuten gaar. Eventueel daarna nog kort roosteren boven een houtskoolvuurtje
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 151 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925744