Aubergine in pittige tomatensaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 aubergine (450gr)
4 teentjes knoflook
3 cm jahe
5 rode lomboks
3 eetl saus tomat (zie recept)
2 eetl kecap manis
1 theel vissaus
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
125 ml water
olie
Taburan:
garnering:
1 lente-ui
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergine in stukjes/wiggen. Verhit in een pan voldoende olie en frituur/bak de aubergine goudbruin en zet apart.
Hak de knoflook fijn en rasp de jahe. Snijd de lomboks in dunne reepjes en de lente-ui in dunne plakjes.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de knoflook, de jahe en de lomboks voor 2 minuten. Voeg dan de kecap, de saus tomat, de vissaus, de peper, de palmsuiker en het water toe en meng goed. Breng de saus aan de kook en voeg dan de aubergine toe en meng alles goed. Strooi de lente-ui erover en serveer.
tip: voor minder pittig, ontpit de lomboks